Halloumibiffar med broccoli

-

Meatfree Monday och ett vegetariskt recept kommer här. Jag hittade receptet inne hos Zeinas kitchen men har inte gjort exakt likadant. Jag kallar mina halloumibiffar med broccoli istället.

Biffarna, ca 16 st:
2 broccolis, både stam och buketter
1 dl ströbröd
2 st ägg
200 g riven halloumiost
1 tsk gurkmeja
1 msk curry
1 msk paprikapulver
Örtsalt eller vanlig salt
Svartpeppar

Dressing:
3 dl cremefraiché
1 dl majonäs
1 msk senap (valfri sort)

Till servering:
Ris, couscous eller bulgur

Skär dina broccolis i bitar. Jag tar med även stammen då jag använder broccoli, men kom ihåg att stammen är mera kompakt och tar längre tid att koka, så dela stammen i mindre bitar. Koka upp i saltat vatten några minuter tills de mjuknar. Sila av och lägg sedan i en bunke.

Mixa den kokta broccolin (enligt Zeina ska broccolin bara mosas så den stannar i större bitar, och kanske hade varit bra. Saga tyckte inte riktigt om konsistensen) och fyll på med ströbröd och ägg. Riv din halloumi på ett rivjärn (funkar fint med grövsta rivet) och blanda allt ordentligt. Låt ströbrödet få svälla några minuter. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna, forma biffarna med hjälp av två matskedar och stek sedan dem ca 4 min på varje sida på medelvärme.

Halloumibiffar med broccoli
Halloumibiffar med broccoli

Dressingen är bara att blanda ihop och smaka av. Ta ev salt och peppar. Koka ris, couscous eller bulgur och servera tillsammans med biffar och dressing.

Skulle ni bli sugna att prova någon annan smak på halloumibiffar, så har jag gjort några olika. Ni hittar min samling här.

Halloumibiffar med broccoli
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar