Dubai – nerresan 2018

-

Att vi åker tillbaka till samma stad/plats en gång till, det hör verkligen inte till vanligheterna. Då vi åker till en stad, så försöker vi utforska så mycket vi bara hinner och ofta så blir det både 1 och 2 mil i benen varje dag då vi promenerar mycket. Dubai åkte vi till en gång till och här kommer ett vykort från Dubai – nerresan 2018. Återigen en påskresa.

Att vi valde en återresa till Dubai, så snart efter vår första resa, får jag tacka min dotter Saga för. Vi visste att hon skulle vara med oss över påskdagarna och vi ville ut och resa med henne. Då hon är tonåring och kompistid står högre i kurs än mammatid, så kom vi aldrig till skott att planera tillsammans. Hon fick istället lägga några krav som hon ville med en resa över påsk. Dessa krav var:

  1. Värme. Att det skulle vara så varmt så hon kunde ha shorts och få lite solbränna
  2. Palmer. Att det skulle finnas palmer – då palmer är extra fina att ha med på sina Instagram-bilder
  3. Bada. Att hon skulle få bada, men helst i en pool och inte i havet
  4. Hemligt. Att hon inte ville veta vart – utan att det skulle bli en överraskning

Jag och Daniel pratade om dessa krav och att vi inte riktigt var klara med Dubai från vår förra resa. Det är också otroligt smidigt att man kan åka direktflyg från Arlanda tillsammans med Emirates – ”bara” sex timmar från start så landar man i värme, solsken och i en otroligt häftig storstad. Vi visste att Saga två första punkter skulle infrias och så fick vi på plats säkerställa den tredje. Punkt nr fyra var svårare, det var flera gånger vi höll på att försäga oss, men hann bromsa i tid.

Vi fick ju några bonusdagar i och med påskdagarna, och vi är som regel inte sugen att plocka så värst många semesterdagar, så vi skulle bara vara borta från Sverige i fem dagar. Ut under långfredagen och hem på onsdagen, för att kunna jobba torsdag och fredag. Två dagars ledighet alltså, men att försöka uppleva så mycket som möjligt under den tiden.

Vi lyxade till det redan på nerresan och tog in på Scandic Uppsala Nord under skärtorsdagen. Precis som förra året så jobbade vi som vanligt på skärtorsdagen, men tack vare halvdagen, så hann vi ända till Uppsala innan kvällen var slut. Vi hade packat våra väskor kvällen innan, så när alla kommit hem så stuvade vi oss snabbt in i bilen och åkte söderut.

På kvällen i Uppsala, så fick Saga lite egentid på hotellrummet och jag och Daniel gick ner till hotellrestaurangen. Tog in en plocktallrik och ett glas vin, och umgicks. Daniel gick ner lite tidigare än mig då han hade ett par mail att färdigställa innan fredagens semesterresa.


Riktigt snyggt och kanske något för vårt vardagsrum hemma? Vi skulle ju gärna vilja ha lite loungekänsla.

Långfredag och semesterresa. Vi vaknade upp i Uppsala och åt en god hotellfrukost. Hotellfrukosten fick godkänt av Saga också, då buffén innefattade en burk Nutella. Mätta och belåtna drog vi sedan vidare mot Arlanda och vårt direktflyg mot värmen.

Dubai – nerresan 2018

Dubai - nerresan 2018
När vi fick se vårt plan genom fönstret så tänkte vi nog att Saga skulle lägga ihop ett plus ett, men då hon inte är intresserad av flygplan (mer än att åka i dem) så gjorde hon ingen koppling.

Vi höll vårt resmål hemligt ända tills vi skrev ut våra boardingkort. Saga fick sitt och fick själv välja ifall hon ville vända på kortet och kolla destinationen. Först ville hon inte, men ett par sekunder senare så vände hon på kortet och nästan vrålade rakt ut. Hon blev jätteglad över att få se staden Dubai stå textad på kortet.

Sex timmar senare så landade vi i värmen. Vi hade tänkt att vi skulle åka Metro till vårt hotell, då vi nu visste precis hur det fungerade, men när vi väl gått igenom incheckningen och fått ut vårt bagage så hade Metron slutat gå för dagen och vi fick ta taxi direkt till hotellet.

Samma hotell som förra gången, men detta tack vare att vi var så nöjda. Inget märkvärdigt hotell, men smidigt placerat i stan, nära till Metrostationen och faktiskt en av stans billigaste hotell. Holiday Inn Safa Park kan jag rekommendera ifall ni ska till Dubai. Det ligger lite off, så det finns inga restauranger i närheten (det finns två restauranger inne i hotellet dock), utan det är mera ett hotell dit man åker när man är klar och det är dags att sova.

Det här är ett första inlägg från vår Dubairesa och det kommer att komma fler när jag har tid att skriva. Är ni lite mera rastlösa, så kan ni istället spana in Daniels blogg – han är snabbare på att skriva inlägg från våra resor.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelÄpplekladdkaka med mandelmassa
Nästa artikelLammköttbullar

1 KOMMENTAR

  1. […] Juni. 38:e årets första resa gick till Svalbard. När jag tittar på kartan så här i efterhand så inser jag hur galet långt norrut det är. Och vilken natur att blicka ut över från Adventtoppens 800 meter, en topptur vi gjorde ena dagen! Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu Augusti. Balkan-resan innebar tolv dagars roadtrippande i tre länder. Här har jag tagit mig upp till fortet St John’s ovanför Kotor, medan svetten rann på ryggen den här 33-gradiga eftermiddagen. Augusti. Bloggresan till Flandern var både fantastisk och skrämmande. Jag hade krigstema på min ena dag och besökte WW1-museum, såg slagfält och monument. Kriget utkämpades för bara hundra år sedan. Bara hundra ynka år. Makabert. Foto: Anne-Sophie Redisch / Sophie’s World September. En höst utan en fjällvandring är ingen riktig höst. Vi mötte motvinden på väg mot Blåhammaren men resonemanget “inga dåliga kläder” står sig riktigt bra. Foto: R. Rydén-Fogelberg / travelphoto.se September. VisitBritain bjöd in till fotbollsresa och då åker jag så klart med! Att få bo granne med Old Trafford och sparka lite boll på taket på hotellet… tja, det fungerar väldigt bra en regnig onsdag i september. Foto: Shelene Satar …och på samma resa fick jag besöka St. James’ Park i Newcastle också (och även gå på match så klart). Fina fina dagar i England! Foto: någon i gruppen. Oktober. Om England var blött så var det inte i närheten av vad Island var, dit vi åkte en helg i slutet på oktober. Inte nog med regnet, vattenfallen bidrog så klart också. Här står jag vid Gullfoss. November. En snabbvisit till Stockholm och så fick jag en snabbt uppkommen inbjudan till en hangar på Arlanda. Dubbel lycka då, när en av SAS A330E-kärror stod inne, innan avfärd till EWR senare på dagen. Fint så. Fint så… Foto: P. Bredolt / utochspring.com December. De har inte duggat tätt, skiddagarna, de senaste åren så då får en passa på även när det är lite “sämre” väder. Åre kallade. Och kastade snöyra över oss i mellandagarna. Fast det är ju charmigt ändå på något sätt. På många sätt. Januari 2018. Vi flög nästan 12 timmar och landade på ett varmt och skönt Mauritius, långt från snöyriga Jämtland. Vi brände oss, klappade sköldpaddor och hade härliga dagar på den här frodiga ön. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu Februari. Jag tog direktflyget från Östersund till London och knallade till stans hippaste gata – Dryden Street. Hur världsklass? Mars. Underbart fantastiskt vackra Färöarna. Naturen, vägarna och Atlantens gigantiska vågor som kastade sig in över ön. Och över mig… Foto: R.Rydén-Fogelberg / travelphoto.se Mars. Jag hade drömt om Craven Cottage i massor av år så när möjligheten öppnade upp sig så… tja, tog jag den. Fulham slog Sheffield United med 3-0 och är på väg rakt upp i Premier League igen! Mars. Dagen efter Craven Cottage bockade jag för en annan arena i min lista – Wembley! Tottenham åkte ut ur Champions League mot Juventus men vilken match och vilken arena sen, kärebarn! Mars. Vinterstaden Östersund öppnade så klart upp även i år, även om skridskovägen inte gjorde det. Men längdspår fanns det och det blev en mil där ungefär. Vårvinter. Vi har pratat om det va? April. Det 38:e årets sista tripp gick till Dubai (igen). Vi maxade våra dagar och passade på att göra 148:e våningen på Burj Khalifa. 555 meter upp, utan att sitta i ett flygplan. Galet. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu […]

Kommentera