Dubai – nerresan 2018

Att vi åker tillbaka till samma stad/plats en gång till, det hör verkligen inte till vanligheterna. Då vi åker till en stad, så försöker vi utforska så mycket vi bara hinner och ofta så blir det både 1 och 2 mil i benen varje dag då vi promenerar mycket. Dubai åkte vi till en gång till och här kommer ett vykort från Dubai – nerresan 2018. Återigen en påskresa.

Att vi valde en återresa till Dubai, så snart efter vår första resa, får jag tacka min dotter Saga för. Vi visste att hon skulle vara med oss över påskdagarna och vi ville ut och resa med henne. Då hon är tonåring och kompistid står högre i kurs än mammatid, så kom vi aldrig till skott att planera tillsammans. Hon fick istället lägga några krav som hon ville med en resa över påsk. Dessa krav var:

  1. Värme. Att det skulle vara så varmt så hon kunde ha shorts och få lite solbränna
  2. Palmer. Att det skulle finnas palmer – då palmer är extra fina att ha med på sina Instagram-bilder
  3. Bada. Att hon skulle få bada, men helst i en pool och inte i havet
  4. Hemligt. Att hon inte ville veta vart – utan att det skulle bli en överraskning

Jag och Daniel pratade om dessa krav och att vi inte riktigt var klara med Dubai från vår förra resa. Det är också otroligt smidigt att man kan åka direktflyg från Arlanda tillsammans med Emirates – ”bara” sex timmar från start så landar man i värme, solsken och i en otroligt häftig storstad. Vi visste att Saga två första punkter skulle infrias och så fick vi på plats säkerställa den tredje. Punkt nr fyra var svårare, det var flera gånger vi höll på att försäga oss, men hann bromsa i tid.

Vi fick ju några bonusdagar i och med påskdagarna, och vi är som regel inte sugen att plocka så värst många semesterdagar, så vi skulle bara vara borta från Sverige i fem dagar. Ut under långfredagen och hem på onsdagen, för att kunna jobba torsdag och fredag. Två dagars ledighet alltså, men att försöka uppleva så mycket som möjligt under den tiden.

Vi lyxade till det redan på nerresan och tog in på Scandic Uppsala Nord under skärtorsdagen. Precis som förra året så jobbade vi som vanligt på skärtorsdagen, men tack vare halvdagen, så hann vi ända till Uppsala innan kvällen var slut. Vi hade packat våra väskor kvällen innan, så när alla kommit hem så stuvade vi oss snabbt in i bilen och åkte söderut.

På kvällen i Uppsala, så fick Saga lite egentid på hotellrummet och jag och Daniel gick ner till hotellrestaurangen. Tog in en plocktallrik och ett glas vin, och umgicks. Daniel gick ner lite tidigare än mig då han hade ett par mail att färdigställa innan fredagens semesterresa.


Riktigt snyggt och kanske något för vårt vardagsrum hemma? Vi skulle ju gärna vilja ha lite loungekänsla.

Långfredag och semesterresa. Vi vaknade upp i Uppsala och åt en god hotellfrukost. Hotellfrukosten fick godkänt av Saga också, då buffén innefattade en burk Nutella. Mätta och belåtna drog vi sedan vidare mot Arlanda och vårt direktflyg mot värmen.

Dubai – nerresan 2018

Dubai - nerresan 2018
När vi fick se vårt plan genom fönstret så tänkte vi nog att Saga skulle lägga ihop ett plus ett, men då hon inte är intresserad av flygplan (mer än att åka i dem) så gjorde hon ingen koppling.

Vi höll vårt resmål hemligt ända tills vi skrev ut våra boardingkort. Saga fick sitt och fick själv välja ifall hon ville vända på kortet och kolla destinationen. Först ville hon inte, men ett par sekunder senare så vände hon på kortet och nästan vrålade rakt ut. Hon blev jätteglad över att få se staden Dubai stå textad på kortet.

Sex timmar senare så landade vi i värmen. Vi hade tänkt att vi skulle åka Metro till vårt hotell, då vi nu visste precis hur det fungerade, men när vi väl gått igenom incheckningen och fått ut vårt bagage så hade Metron slutat gå för dagen och vi fick ta taxi direkt till hotellet.

Samma hotell som förra gången, men detta tack vare att vi var så nöjda. Inget märkvärdigt hotell, men smidigt placerat i stan, nära till Metrostationen och faktiskt en av stans billigaste hotell. Holiday Inn Safa Park kan jag rekommendera ifall ni ska till Dubai. Det ligger lite off, så det finns inga restauranger i närheten (det finns två restauranger inne i hotellet dock), utan det är mera ett hotell dit man åker när man är klar och det är dags att sova.

Det här är ett första inlägg från vår Dubairesa och det kommer att komma fler när jag har tid att skriva. Är ni lite mera rastlösa, så kan ni istället spana in Daniels blogg – han är snabbare på att skriva inlägg från våra resor.

One thought on “Dubai – nerresan 2018

Kommentera