Valnötspasta till lillördagen

-

En god vegetarisk pasta stod på önskelistan tidigare i veckan och när jag skrollade runt bland olika receptsidor, så föddes idén om en valnötspasta till lillördagen och middag mitt i veckan. Tidigare har jag gjort en godpistagepasta, med inspiration från min golfresa till Sicilien, och visste att det skulle funka med nötter.

Valnötter fanns kvar sedan december, då jag knäckte julnötterna och stoppade i frysen. Så den viktigaste ingrediensen var redan klar. Jag satte igång och mixade ihop mina nötter och kokade pasta:

1 förp färsk pasta, jag valde tagliatellepasta
1 kantskuren brödskiva, jag hade en mörk skiva Längtan
2 dl gräddmjölk
150 g valnötter
3 msk olivolja
1/2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Kantskär brödet och lägg i en mixer. Blötlägg brödet med gräddmjölk och fyll på med valnötter, en hackad vitlöksklyfta, parmesanost och lite olja. Smaksätt med salt och peppar

Valnötspasta

Koka pastan al dente. Spara lite av kokvattnet från pastan till såsen.

Blanda ner röran i den nykokta pastan. Om pastan känns för torr så kan du blanda i lite av pasta­vattnet. Servera med lite extra parmesanost och grönsaker.

Valnötspasta till lillördagen

Valnötspasta

Efter att jag tog bilden, så blandade jag ner två hackade tomater och blandade om, men det skulle passa ännu bättre med en rejäl sallad på sidan. Det behöver kanske också tillsättas mera salt, men smaka av först.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar