Mars 2019

-

Månadssammanfattning igen, detta då mars 2019 precis tagit slut. Jag tänker att en månadssammanfattning är bra för er också, då det är lätt att läsa ett inlägg och sen glömma bort det då det inte längre ligger högst upp. Kan det vara så? Läser ni mina månadssammanfattningar?

Jag tycker att de är bra, för de hjälper mig att stänga månaden. Att sammanfatta de inlägg som gått bäst och de som gått mindre bra. Detta lär mig också vad det är som ni vill läsa om.

Under mars 2019 så återtog Makaroner med ost första platsen och det är en otroligt snabb och enkel rätt som mättar bra. Perfekt att ta till vilken vardag som helst eller när du måste få mat snabbt.

Makaroner med ost

En rätt som nästan knep förstaplatsen blev en nykomling på listan, nämligen halloumibiffar med blomkål. Halloumibiffar är väldigt goda, oavsett smaksättning, så testa gärna vilka som är er favorit.

Halloumibiffar med blomkål
Halloumibiffar med blomkål, serverade med ris och tsatsiki

Andra rätter i mars 2019

Andra rätter som jag vill slå ett extra slag på trumman för är bland annat Gnocchi med chèvre och spenat. Kanske inte så vackert upplägg men väldigt goda att stoppa i munnen.

Gnocchi med chevre och spenat

Även min ugnsbakade lax med nudelwok var otroligt gott. Hela familjen slukade hela middagen i ett nafs.

En kryddig fredagslax med nudelwok

Även en variant till fredagstacosen provade vi under mars månad. Jag testade att göra räkor att ha i sina tacoskal. Gott gott!

Fräscha tacos med räkor

Söta bakverk produceras också, och jag måste få berätta om Sagas cheesecake ännu en gång. En otroligt snygg och god cheesecake som inte alls kändes mastig utan mera fräsch och lätt. Mums!

Sagas cheesecake med avokado och lime

Även mina Silviasnittar förtjänar en andra chans. Väldigt väldigt goda kakor att ha redo i frysen. Nästan så de är godast lite halvfrysta, så det räcker att ta fram dem medan kaffet kokar. Det finns på samma sätt Kärleksmumssnittar, bakas på samma sätt.

Silviasnittar

När vi ändå pratar kärleksmums, så gjorde jag även en kärleksmumskladdkaka i mars. Behöver jag berätta att den var god?

Kärleksmumskladdkaka

En drink vill jag också tipsa om. Nu är det långt till nästa fredagsdrink, men en Daiquiri bör ni testa nästa gång. Eller spara receptet till sommaren kanske?

Mars 2019
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera