Sagas cheesecake med avokado och lime

-

Saga såg att jag hade köpt hem några lime inför helgen och frågade om hon fick baka. Självklart fick hon göra det, då jag uppmuntrar mina tjejer att baka och laga mat. Hon hade nämligen hittat en cheesecake med avokado och lime som hon var sugen att prova.

Saga ansvarade för hela baket och även för garneringen ovanpå. En väldigt snygg tårta/kaka som också var både väldigt god och fräsch. Vi hade besök ena eftermiddagen och alla lät sig väl smaka genom att ta både en och två bitar var.

Sagas cheesecake med avokado och lime
En otroligt snygg tårta gjord från början till slut av Saga

150 g savoiardikex
125 g smör
1 lime
avokado
525 g Philadelphia Original
3 dl yoghurt (3,5 % fett)
6 blad gelatin
30 ml flädersaft
100 g socker
30 g pistaschnötter (hackade)

Ta fram en springform och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Lägg savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck fast som botten i springformen.

Tvätta limen, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade avokadon ordentligt med en gaffel och blanda röran med 3 msk limejuice. Blanda Philadelphia och yoghurt med en visp i en separat skål.

Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Ta upp de nu mjuka gelatinbladen och tillsätt sockret. Värm allt under omrörning tills sockret har löst sig. Rör snabbt ner gelatinbladen så de smälter och rör sedan ner sockervattnet i Philadelphia-krämen.

Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll ett lager i formen. Rör i flädersaften i resten av Philadelphia-krämen och häll den som ett övre skikt i formen. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera din cheesecake med pistaschnötter och limeskivor före servering.

Sagas cheesecake med avokado och lime

Sagas cheesecake med avokado och lime
Sagas cheesecake med avokado och lime
Här ser ni tydligt de två lagren på tårtan
Sagas cheesecake med avokado och lime
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar