Saga såg att jag hade köpt hem några lime inför helgen och frågade om hon fick baka. Självklart fick hon göra det, då jag uppmuntrar mina tjejer att baka och laga mat. Hon hade nämligen hittat en cheesecake med avokado och lime som hon var sugen att prova.
Saga ansvarade för hela baket och även för garneringen ovanpå. En väldigt snygg tårta/kaka som också var både väldigt god och fräsch. Vi hade besök ena eftermiddagen och alla lät sig väl smaka genom att ta både en och två bitar var.

150 g
125 g smör
1 lime
1
525 g Philadelphia Original
3 dl
6 blad gelatin
30 ml flädersaft
100 g socker
30 g pistaschnötter (hackade)
Ta fram en springform och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Lägg savoiardkexen i en fryspåse och smula sönder innehållet med en kavel eller händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och tryck fast som botten i springformen.
Tvätta limen, skala och pressa ur saften. Mosa den skalade avokadon ordentligt med en gaffel och blanda röran med 3 msk limejuice. Blanda Philadelphia och yoghurt med en visp i en separat skål.
Låt gelatinbladen svälla i 1,5 dl kallt vatten i 10 minuter. Ta upp de nu mjuka gelatinbladen och tillsätt sockret. Värm allt under omrörning tills sockret har löst sig. Rör snabbt ner gelatinbladen så de smälter och rör sedan ner sockervattnet i Philadelphia-krämen.
Blanda hälften av krämen med avokadomoset och fyll ett lager i formen. Rör i flädersaften i resten av Philadelphia-krämen och häll den som ett övre skikt i formen. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Dekorera din cheesecake med pistaschnötter och limeskivor före servering.
Sagas cheesecake med avokado och lime



Förutom att den var väldigt god så var den också riktigt snygg! ?
Eller hur? Saga kanske måste bli min stylist i bloggen ?