Bananscones till frukost

-

Ett lite sent inlägg för dagens frukost, men spara receptet till en annan helg. Det är för gott för att lägga till handlingarna. Jag pratar om min frukost idag, bananscones. När jag läste om receptet så lät det för gott för att låta bli. Jag hade ett par bananer över, så bananscones fick det bli av dem den här gången.

Jag återkommer till matsvinnsfrågan då och då, som hela tiden blir viktigare för mig. Den heta miljödebatten i Sverige idag, där kan vi påverka väldigt mycket via den mat vi äter varje dag. Jag har skrivit om det förut, bland annat i artikeln Klimatångest.

En enkel och väldigt god produkt är ifall dina bananer börjat bli bruna, så kasta dem inte. Mosa ner dem och låt dem bli en banankaka, en bananglass eller bananscones till frukost.

75 gram rumsvarmt smör
6 dl vetemjöl (alternativt 1 dl grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl)
3 tsk bakpulver
2 bananer
1 ägg
2 krm salt
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i bunke. Tillsätt rumstempererat smör i småkuber och finfördela i mjölblandningen (det är enklast att göra med fingrarna)

Tillsätt mosade bananer, ägg och mjölk. Blanda ihop till en kladdig deg. Fördela degen till nio bullar på en plåt med smörpapper (använd två skedar.) Fukta ev händerna med vatten och jämna till bullarna.

Bananscones
Bananscones

Grädda sconsen mitt i ugnen i 15-20 minuter, men vakta mot slutet då alla ugnar är olika.

Bananscones
Bananscones
Bananscones
Upplagt på en guldig bricka, skulle passa som födelsedagsfika vilken dag som helst
Bananscones
Bananscones med Philadelphiaost, hushållsost och min tomatmarmelad
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera