Banankaka med choklad

-

Bananer har ju en förmåga att ligga liite för länge på fruktfatet hemma, så de börjar bli bruna. Men kasta dem inte då, utan gör en banankaka med choklad istället. Desto brunare bananer, desto sötare och godare kaka! I denna banankaka, kan du dessutom blanda i antingen hackad choklad eller valfria hackade nötter. Supergott oavsett vad du väljer. Här delar jag receptet och det bara att byta ut mot samma mängd nötter ifall du hellre tar det än choklad:

2 dl socker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
50 g choklad

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och att smöra en form med smör och vetekli (eller ströbröd). Vispa samman socker och smör. Mosa bananerna och blanda ner dem tillsammans med äggen i smörsmeten. Blanda samman de torra ingredienserna och hacka chokladen. Blanda allt tillsammans och häll över i en ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min.

Banankaka

Banankaka1

Låt svalna medan kaffet kokar och pudra gärna över lite florsocker precis vid servering.

Smakligt fika med denna banankaka med choklad!

Banankaka med choklad

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar