Café Bilbolaget

-

I Östersund så finns Bilbolaget, och i samma entré så ligger Café Bilbolaget. Det här caféet har funnits där länge, men förmodligen med olika ägare. Just nu så drivs restaurangen/caféet av en driftig person, som har gjort intryck. God, hemmagjord mat med en del lokala produkter, men framför allt svenska och bra produkter. Första gången vi var dit, så serverades korv med potatismos. Helt ok smak, men jag reagerade på att det var en del potatisskal kvar i moset. Jag satt och petade, för jag ville inte äta skal.

Killen som driver restaurangen kom förbi vårt bord och frågade vad vi tyckte om maten. Jag stod på mig och frågade varför det var skal kvar i potatismoset? Han förklarade att de har valt att ta med lite potatisskal i moset, för att få mera smak. Potatisen är såklart tvättad och det mesta skalet är borta, men det blir lite kvar när de gör sitt mos. De har fått bra beröm för sin mat, så det kanske är jag som måste tänka om?

I helgen var vi på Bilbolaget för att kolla in lite nya bilar och vi började bli hungriga. Vi mötte en bekant i dörren som lovordade dagens lunch men framför allt efterrätten. Vi beställde, och även idag blev det potatismos med lokalproducerad korv (Undersåkers chark, så goda produkter). Jag var lite skeptisk men idag var det bara lite skal i moset, så det var helt ok. Jag uppskattar ju samtidigt att de gör moset själva och att de vill sätta sin egen prägel på maten.

Bilbolaget

Gott, fräscht och lagom mycket mat. Jag får krypa till korset och erkänna, att jag kommer att åka hit igen!

Efterrätten sen då? Jag är osäker på ifall det är en lördagsspecialare, eller ifall det ingår något gott varje dag? Idag var det iaf mjukglass till efterrätt. Till glassen så serverades lingon och en älgörtssirap. Supergott! Passade helt perfekt till en kopp kaffe sådär på lördagseftermiddagen. Vi fick en liten skål med lingon och en flaska med sirapen, så vi fick ta så mycket vi ville. Vi tog lite för att smaka, men vi tog snart ännu mera topping och slevade i oss.

Bilbolaget1

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

3 KOMMENTARER

Lämna ett svar