Äggröra deluxe

-

Här kommer ett recept på äggröra. Vaddå tänker ni, äggröra är väl inget märkvärdigt? Det kan väl alla göra? Jag läste Matplatsen och hennes inlägg om äggröra på 5-stjärnigt hotell och tänkte samma sak. Jag var såklart tvungen att testa, så här kommer mitt inlägg om äggröra deluxe:

4 ägg
olja i stekpannan
En stor klick smör och rapsolja
1 msk creme fraiche
salt och peppar

Knäck äggen i en oljad stekpanna och sätt på värmen. Häll på smör och rapsolja mitt i. Rör runt medans pannan blir varmare och varmare och se hur äggen koagulerar eftersom. När äggröran blivit så tjock som du vill ha den, dra pannan på sidan och rör ner en matsked creme fraiche. Salta och peppra.

Äggröra

Äggröra1

Lägg äggröran på en rostad macka och täck med ett lager ost. Ovanpå osten kan man trycka ut valfri mängd kaviar. Supergott! Väl värt att prova.

Äggröra2

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar