Gravlaxsås

-

Egen gravlaxsås är så enkel att göra själv, och så god. Den går dessutom snabbt att göra, så det blev min snabbmat häromdagen, när jag hade slut på idéer. Jag var inte sugen på något speciellt när jag körde hem efter jobbet, men kom på att vi hade något paket rökt lax i frysen. Ni vet laxpaket med redan skivad lax, som är ganska platta? De går ju rätt fort att tina tänkte jag och tänkte vidare på egen gravlaxssås. Så här gör jag den:

2 msk senap
2 msk hackad dill, den här gången hade jag lokalproducerad ifrån min egen trädgård – klart bästa!
lite socker
salt och peppar
½-1 msk vinäger
1 dl rapsolja

Blanda allt utom oljan i en bunke och vispa med elvisp. Droppa ner olja från början och vispa kraftigt. Se efter så oljan smälter in i såsen innan mera olja tillsätts. Hellre lite för långsamt än tvärtom. Mot slutet, så smaka av såsen ett par gånger. Ifall den smakar för mycket vinäger så ta lite mera olja för att få en bättre smak.

Serveras med den nu tinade rökta laxen och kokt potatis. Perfekt snabbmat när man har slut på idéer! Eller varför inte till en helgmiddag? Då kan man bara lägga upp det lite snyggare så har man en god middag klar.

Gravlaxsås1 Gravlaxsås2

Gravlaxsås

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar