Hemmagjord bananglass

-

Fastän det egentligen är Meatfree Monday, så måste jag få tipsa om hemmagjord bananglass. Jag gjorde en form i helgen och hade som efterrätt efter lördagsmiddagen. Det blev också lite kvar, så vi fick varsin portion till Vasaloppet igår.

Bananerna var ett par som hade blivit lite för gamla och som blivit bruna, men kasta dem inte – de blir supergoda att baka med, då de är mycket sötare än vanliga gula bananer. På samma sätt som jag verkligen gillar mogna bananer, lika mycket har jag svårt för de grön/gula bananerna som är helt sträva i smaken. Men jaja, nu var det glass vi skulle prata om. Här nedan är en hel sats, men den går att halvera och köra halv – passar en brödform:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 mogna bananer
200 g valfri choklad

Börja med att vispa grädden medelhårt och fyll på med kondenserad mjölk. Blanda om.

Mosa bananerna och hacka chokladen och blanda ner i glassmeten. Ta fram två brödformar och klä dem med plastfolie (det blir så mycket enklare vid servering). Häll ner glassmeten och ställ in i frysen.

Hemmagjord bananglass

Glassen behöver åtminstone 5-6 timmar på sig för att frysa, men det är perfekt att förbereda dagen innan. Ta fram och skär bitar av glassen och montera i snygga glas. Jag valde att toppa med minimaränger, smulad cookie och chokladsås. Mums!

Hemmagjord bananglass

Hemmagjord bananglass

Hemmagjord bananglass

Blandningen vispad grädde och kondenserad mjölk är en fantastisk bas för vilken smaksättning som helst och du kan göra hemmagjord glass varje vecka. Se gärna min andra tips här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vad är RunStreak egentligen?

Ibiza 43

Lasagne med spenat och chèvre

Att säga ja till en utmaning

RunStreak 300 är genomfört

Populära kategorier

Föregående artikelLasagne med tacoköttfärs
Nästa artikelFebruari 2019

Kommentera