Lasagne med tacoköttfärs

-

I fredags så gjorde jag både nyheten fräscha räkor till tacomiddagen, men jag gjorde också en laddning vanlig tacoköttfärs, för att säkerställa att alla skulle äta. Räkorna gick åt, men jag fick en hel del köttfärs kvar. Så till lördagsmiddag fick det bli lasagne med tacoköttfärs.

Lasagne är en uppskattad maträtt och den här gången hade jag redan grovjobbet gjort, då köttfärsen var stekt och smaksatt. Jag hade dessutom färska lasagneplattor hemma, så då blir det extra enkelt. Så här gjorde jag den här gången, då jag passade på att rensa lite.

Lasagne med tacoköttfärs:

Överbliven tacoköttfärs, ca 400 g
Överblivna majs, en knapp burk
1 förp kantarellost, Bonjour
1 dl creme fraiche
1 förp mozzarellaost
Lasagneplattor, färska eller torkade
Peppar

Ostsås:
25 g smör
ca 1/2 dl vetemjöl
Mjölk
Överbliven ost från frysen

Börja med ostsåsen: Smält smöret i en kastrull och när du häller ner mjölet, så vispa vispa. Fyll på med lite mjölk i taget och fortsätt vispa. När såsen är lagom tjock, så stäng av spisen och häll ner riven ost. Vispa/rör så osten smälter jämnt.

Sätt igång en stekpanna och häll ner den redan stekta köttfärsen. Fyll på med kantarellost och creme fraiche och rör runt. Osten och creme fraichen kommer att smälta in då köttfärsen blir varm. När det är en homogen röra, så kan du stänga av spisen.

Lasagne med tacoköttfärs

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Ta lite flytande smör i botten och fyll på med ca 1/3 ostsås. Lägg på ett lager lasagneplattor och lägg på av köttfärsröran. Plattor och köttfärs, plattor och köttfärs. Avsluta med plattor och häll på resterande ostsås. Skiva din mozzarellost i tunna skivor och lägg ut med jämna mellanrum. Avsluta med peppar.

Lasagne med tacoköttfärs

Sätt in i ugnen tills det blivit i en gräddad yta, ca 30 min. Under tiden hinner du hacka ihop en sallad och duka bordet.

Lasagne med tacoköttfärs

Även salladen var lämningar från fredagens tacomiddag, perfekt att kunna ta reda på maten och inte behöva kasta något. Jag toppade salladen med några streck balsamvinäger. Alva var egentligen inte hungrig men åt en portion och tog sedan en till. Det är det bästa betyg jag kan få!

Lasagne med tacoköttfärs

Lasagne med tacoköttfärs till lördagsmiddag

Lasagne med tacoköttfärs

Ifall ni får rester över från era taco-middagar, eller helt enkelt vill ha ny inspiration, så har jag en stor samling av olika tacotips här. Läs gärna och inspireras till nästa taco-middag.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar