Fräscha tacos med räkor

-

Sitter ni också fast i tacoträsket, att ni måste köra tacos varje fredag? Jag har mina tjejer varannan fredag och det som de gillar bäst till fredagsmiddag är tacos. Det funkar än så länge bra för mig men Daniel är rätt less på tacos faktiskt. Häromdagen hittade jag ett recept hos Jennys matblogg på fräscha tacos med räkor, som kändes spännannde och totalt annorlunda jämfört med den vanliga köttfärsen, så det fick bli vår fredagsmiddag denna gång.

Jag valde att göra båda delarna, både räkor och vanlig köttfärs, ifall räkorna inte skulle gå hem hos den övriga familjen. Själv åt jag bara räkor denna fredag. Det var väldigt gott och det kändes fräscht på en fredagkväll.

Börja med räkorna:
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt (eller sriracha eller sambal oelek)
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citron- eller limesaft
flingsalt

Börja med räkorna:
Skala räkorna och lägg ner dem i en skål. Finhacka en liten lök och lägg ner tillsammans med chili, olivolja och pressad citron eller lime. Blanda om och låt räkorna börja marineras. Finhacka korianderblad och strössla över tillsammans med lite flingsalt. Ställ skålen åt sidan och låt smakerna sätta sig.

Fräscha tacos med räkor

Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till. Jag hade min hemmagjorda aioli och spetsade till den med lite srirachasås. Denna aioli passade väldigt bra ihop med räkorna.

Till servering så körde vi vanliga tacos-tillbehör:
Hårda bröd
Mjuka bröd
Sallad
Gurka
Paprika
Majs
Rödlök
Oliver
Tomater
Guacamole
Riven ost

Hacka valfria grönsaker i mindre bitar och häll upp i separata skålar. Ställ fram allt på bordet och låt alla ta vad de är sugna på.

Fräscha tacos med räkor

Fräscha tacos med räkor

Fräscha tacos med räkor
Min taco med sallad i botten, tomater, oliver, guacamole, en rejäl sked räkor och chiliaioli på toppen. Riktigt gott!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar