Alla hjärtans dag i Skärgårn

-

Alla hjärtans dag i Skärgår’n. Eller åtminstone Alla hjärtans kväll i Skärgår’n, för både jag och Daniel jobbade på dagen.

Då jag slutade jobbet så klurade jag på vad jag ville äta denna romantiska kväll och ganska direkt tänkte jag på räkor. Färska räkor ville jag ha, då det är mycket mera smak i dem. Jag diskuterade frågan med Daniel och han litade på mina smaklökar (som vanligt). Jag har väldigt fria händer här hemma gällande vad som kommer på middagsbordet varje dag. Inga allergier och Daniel gillar i stort sett allt jag lagar. Tjejerna är något mera svårcharmade, men de litar mer och mer på mig för varje år de blir äldre. De har tom börjat säga att jag lagar god mat, och DET är bra beröm!

Räkor och bröd inhandlades och vi gick hem. Hemma satte jag igång att skala räkor, medan Daniel fick ett recept på aioli att tillverka.

Aioli:

2 äggulor
1-2 vitlöksklyftor
ca 2 dl rapsolja
vitvin- eller äppelcidervinäger
salt och peppar

Lägg äggulor och hackad/pressad vitlök i en bunke och ta fram mixerstaven. Börja mixa och droppa i rapsolja, långsamt i början och snabbare när du ser att såsen binder. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Njut av en god hemmagjord aioli tillsammans med goda räkor. Om det (som det blev för oss) blir aioli över, så måste du köpa mera räkor en annan dag och njuta en gång till.

Räkmackor:

Så la vi ihop våra räkmackor kvällen till ära. Här är det lite valfritt vad en tycker om men så här gjorde vi.

1 gott bröd, vi valde Hönökaka den här gången
Ev smör i botten
1-2 bitar färsk och sköljd sallad
Aioli
Räkor
Citron
Ev granatäpplekärnor

Smöra brödet och lägg på ett par salladsblad. Ta lite aioli på salladen så fastnar räkorna bättre. Lägg på valfri hög på mackan och ta på lite mera aioli ovanpå. Toppa med en citronskiva och servera! Det blev inte med på bild, men jag toppade mina två räkmackor med granatäpplekärnor högst upp. Ett gott och fräscht tillbehör om en vill.

Alla hjärtans dag i Skärgår'n

Alla hjärtans dag i Skärgårn

Alla hjärtans dag i Skärgår'n

Lite presentutdelning blev det också, men i år hade jag valt att lägga mina pengar hos dem som behöver det mer än min egen familj. Jag valde att skänka pengar till unicef’s arbete för att hjälpa barn. Det är en hjärtskärande verklighet som många barn ute i världen tvingas leva i, och om jag kan skänka en slant och att de får det lite lite bättre, så gör jag gärna det.

Alla hjärtans dag i Skärgår'n

Alla hjärtans dag i Skärgår'n

Alla hjärtans dag i Skärgår'n

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Lämna ett svar