Kolakakor med citron och pistage

-

Kolakakor alltså, det är frågan om de är min favoritsmåkaka ändå? De går att variera i all oändlighet, och alla varianter jag har smakat hittills är supergoda! Här kommer en ny variant, kolakakor med citron och pistage som lät alldeles för goda för att låta bli. Receptet hittade jag i en MerSmak-tidning, Coop’s medlemstidning.

100g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1 tsk fint rivet citronskal
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl hackade pistagenötter

Ta gärna fram smöret en stund innan, så det hinner bli rumsvarmt och mjukt. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och rivet citronskal i en bunke. Fyll på med vetemjöl, bakpulver och pistagenötter och tryck ihop allt till en deg.

Kolakakor med citron och pistage

Kolakakor med citron och pistage

Dela degen i två delar och rulla varje del till en rulle. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck till rullarna med fingrarna. Sätt in plåten i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär sneda bitar direkt medan kakorna är varma. Låt svalna på plåten och lägg sedan upp dem på helgens kakbord!

Kolakakor med citron och pistage

Kolakakor med citron och pistage

Ifall ni också gillar kolakakor och vill se de varianter jag har testat, så hittar ni mitt register här. Skulle jag vara tvungen att välja min favorit av mina olika kolakakor, så skulle det nog stå mellan rabarbersnittar och Daimsnittar, helst de med lakritsDaim. Har ni någon kolakakssmak som ni gillar bättre än någon annan? Det är också helt ok att säga de med naturell smak, de är också fantastiskt goda!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera