Lövbiffspanna med kantarellost

-

Då och då så har jag slut på middagsidéer fastän det är slut på arbetsdagen och jag ska servera något inom en dryg timme. Jag antar att vi är ganska många som råkar ut för samma sak då och då. Igår var en sådan dag, då jag lämnade jobbet utan att vara sugen på något speciellt alls. Jag gick ner till närmaste affär för att hitta inspiration och hittade lövbiff till bra pris. Ett par hyllor till och jag hade en lövbiffspanna med kantarellost hyfsat klar i huvudet.

Jag gick hem och satte igång. Några potatisar i kylen var på upphällningen, så att de skulle bli ett potatismos var klart redan från början. Jag tycker att det är väldigt viktigt att ta hand om all mat vi köper hem och att faktiskt äta upp så mycket som möjligt. För miljöns skull, för böndernas skull och för min egen plånboks skull.

1 förpackning lövbiff 400g
1 förpackning Bonjour kantarellost 100 g
5 champinjoner
1 gul lök
Soja
BBQ-sås
Tomatpuré
Köttfond
Mjölk
Grädde

Börja med att hacka lök och champinjoner. Börja steka dem i en stekpanna på lite svagare värme och sätt samtidigt igång potatiskoket. Jag brukar skala och dela mina potatisar i mindre bitar, för att de ska bli mjuka fortare.

När lök och svamp är stekta en stund, så flytta över dem till en skål och ställ åt sidan. Skär lövbiffen i remsor och stek remsorna i smör. Stek några i taget och flytta över till samma skål som löken. När allt är stekt, så häll tillbaka till stekpannan och fyll på med kantarellost och en skvätt mjölk. Fortsätt med köttfond, BBQ-sås, soja och tomatpuré. Rör om, sätt på ett stekpannelock och låt puttra en stund. Köttet blir mörare och mörare ju längre pannan får puttra, så det är ingen brådska.

Lövbiffspanna med kantarellost

Låt puttra tills potatisen är klar. Häll av kokvattnet och ta fram din elvisp. Vispa sönder potatisen tillsammans med mjölk och lite flytande smör. Smaksätt med salt och peppar. Servera din lövbiffspanna med kantarellost tillsammans med potatismos, sallad och gärna lite vinbärsgelé. Gott gott!

Lövbiffspanna med kantarellost, potatismos, sallad och vinbärsgelé

Lövbiffspanna med kantarellost

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSaffranspannkaka
Nästa artikelKolakakor med citron och pistage

Kommentera