Räkstroganoff med curry

-

Här kommer mitt fredagstips som inte är tacomiddag, utan något helt annat. Jag kommer att äta tacomiddag eftersom mina tjejer fortfarande älskar det, och det är helt ok då och då. Men andra dagar får jag bestämma och då är det ibland roligt att utforska gamla smaker med nya ingredienser. Så kändes det när jag läste om denna räkstroganoff med curry inne på Jennys matblogg på torsdag em. Middagen var inte heller spikad, så det var ganska enkelt att bestämma sig.

Efter jobbet så gick jag ner på stan och handlade en liten påse färska räkor, som skulle passa till middagen. Så här gjorde jag, och jag använde betydligt mindre mängd räkor än vad Jenny gjorde i sitt recept. Det spelar alltså inte så stor roll, utan ta så mycket räkor som ni har lust eller råd till. Det går såklart att använda frysta, tinade räkor, men då jag ville använda dem direkt så valde jag färska.

Räkstroganoff med curry

Vi valde alltså att äta det här till en torsdagsmiddag. Och vardagslyx – det är något som jag uppskattar! Att unna sig något lite lyxigare mitt i veckan, gör att veckan både känns roligare och att den går fortare. Hur känner ni? Kommentera gärna om ni kör vardagslyx ibland och vad vardagslyx är för er.

300g stora räkor ( med skal)
smör
1 finhackad gul lök
1 msk tomatpure
curry-krydda
cayennepeppar
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
sambal oelek eller sriracha

Sätt igång en kastrull för att koka ris. Skala räkorna och hetta upp en stekpanna med smör. Fräs löken glansig och pudra över curry & cayennepeppar samt vänd ner tomatpure och fräs runt.

Vänd ner creme fraiche, grädde och låt allt sjuda upp. Smaka av med sambal oelek eller sriracha om du önskar hetta. Låt puttra tills riset är klart. Ta sedan bort från plattan och vänd ner de skalade räkorna så de bara hinner bli varma.

Servera med en god sallad.

Räkstroganoff med curry

Räkstroganoff med curry

Räkstroganoff med curry

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBilligare februari
Nästa artikelFräscha tacos med räkor

Kommentera