Februari 2019

-

Dags för en ny månadssammanfattning då februari 2019 är slut sedan ett par dagar tillbaka. Jag gick häromdagen och diskuterade månadssammanfattningar med min sambo, då han också är bloggare. Han har slutat med sina, men jag vill faktiskt fortsätta. Det känns bra att sammanfatta månaden som varit och ägna en stund åt att titta i backspegeln.

Det kan jag tycka att en bör göra i allmänhet. Titta i backspegeln någon gång då och då. Vad var det som gick lite extra bra förra månaden och fanns det något jag hade kunnat göra annorlunda? Jag tänker inte på mig själv som perfekt, utan att jag hela tiden ligger under utveckling. Att lära mig mera om mig själv och allt runt omkring mig.

Jag är tex mamma till två tonårsdöttrar, vilket är en utmaning då och då. Stora självständiga tjejer, men som ändå är ganska små ibland. Att jag som mamma både måste utstå mindre smickrande kommentarer, för att vara den som står med öppna armar när det behövs. Men oavsett är jag glad åt mina fantastiska tjejer, de är bra tjejer och de är lätta att tycka om.

Men nu var det inte det vi skulle diskutera gällande februari 2019, utan mest bloggen faktiskt. Mitt bästa inlägg föregående månad var mina rosépepparbiffar med mozzarella. Galet god middag där såsen är to die for. Har ni inte testat, så gör det – gärna redan till helgen.

Rosépepparbiffar med mozzarella

Andra plats tog istället en lite äldre kaka i min blogg (augusti 2018). En kaka med kondenserad mjölk som passar till vilken fikapaus som helst. Det är svårt att bara äta en kaka.

Kaka med kondenserad mjölk

Andra inlägg under februari 2019:

Andra inlägg som jag tycker att ni ska prova, är tex min Smoky halloumi taco som en god variant på tacomiddag. Samma sak med min färgglada kycklingtaco med mango. Kul med varianter på tacotemat tycker jag.

Smoky halloumi taco

I godsaksväg, så har vi fettisdag idag och ifall en inte orkar baka egna semmelbullar (mitt recept finns här) så finns flera andra varianter. Jag gillar semlor och dess smak, så jag gillar både Semmelkladdkaka, Semmelcheesecake och Semmelglass. Förutom vanliga semlor förstås.

Februari 2019

Skulle ni vilja läsa något helt annat från mitt liv, så resebloggar jag i ganska liten skala. Jag har min sambo som är resebloggare och som är otroligt duktig på att fotografera och skriva, medan jag skriver då jag får tid mellan alla recept :)

Jag har bla bloggat om höstens besök till Hitlers örnnäste, även kallat Kehlsteinhaus. Häftigt ställe högst uppe på ett berg med i princip 360 graders utsikt. Att huset sedan är byggt åt en hemsk människa hör också till historien.

Hitlers örnnäste

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar