Färgglad kycklingtortillas med mango

-

Är det fler än vi som har tacofredag som rutin varje (eller åtminstone väldigt ofta) fredag? Tjejerna ser det som en rutin som ska hållas, så de allra flesta fredagar äter vi något med tacos. Då jag ledsnat en aning, så har jag istället börjat utforska området och försöker göra nya tacorätter med jämna mellanrum. Om inte på fredagsmiddagen så av resterna dagen efter. Ni kan hitta min samling tacos här. Den här helgen så blev det en ny färgglad kycklingtortillas med mango istället för den vanliga köttfärsen.

En lätt rätt att förbereda, precis som med vanliga tacos så är det mest att hacka upp olika grönsaker och frukter samt blanda ett par röror. När allt är hackat och klart, så kan du steka kycklingen så den är varm vid servering. Här är vad som stod på vårt tacobord i helgen, men det är såklart upp till var och en vad en tycker är gott. Kryddmixen har jag fått i en Smakbox – alltid roligt att få en spark i baken och prova nya rätter.

2 kycklingfiléer
Kryddmix för kycklingtacos
1 mango
Gurka
Tomater
Majs
Riven ost
Guacamole
Creme fraiche
Jordnötter
Ev granatäpplekärnor
Färdig ostsås
Nachos

Färgglad kycklingtortillas med mango

Skär och hacka upp de grönsaker och frukter du gillar. Här ovan var vad vi valde att äta till våra kycklingtortillas den här gången. Jag måste verkligen få tipsa om mango så fort ni gör något form av kycklingtacos. Smakerna gifter sig väldigt väldigt bra!

Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i omgångar. När allt är stekt, häll tillbaka i stekpannan, häll på lite vatten och hela eller delar av kryddmixen. Smaka av och häll ev på mera kryddmix. Ev en gnutta salt då kycklingen behöver salt för att smaka bra.

Färgglad kycklingtortillas med mango

Färgglad kycklingtortillas med mango

På min färgglada kycklingtortilla så hade jag grön guacamole i botten, riven ost och röda granatäpplekärnor. Jag fortsatte med kyckling och toppade med mango och lite naturell creme fraiche. Gott gott!

Färgglad kycklingtortillas med mango

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar