Här kommer veckans Meatfree Monday som är vegansk ifall en hoppar över toppingen alternativt väljer annan topping. Receptet har jag hittat på Instagram och helt enkelt kopierat.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
2,5 dl torkade röda linser
1 burk krossade tomater á 400g
1 burk kokosmjölk á 400g (Jag kör Kung Markattas som bara är kokosmjölk, inget annat)
5 dl vatten
2 buljongtärningar
1 msk curry
Till servering:
1 halloumi
Creme fraiche
Ett gott bröd
Hacka och stek lök, vitlök, chili och linser i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och curry. Koka upp och låt puttra ca 15 min, så linserna hinner bli mjuka.
Jag valde att mixa min soppa så den blev slät men det är valfritt. Toppa gärna med stekta halloumitärningar och en klick creme fraiche. Det är även väldigt gott med ett bröd på sidan.