Kaka med kondenserad mjölk

-

Jag hade en halv burk kondenserad mjölk kvar i kylskåpet och jag ogillar verkligen att kasta mat. Bara tanken på matsvinn är så tråkig och jag hoppas att vi kan hjälpa varandra att minska, eller helst få bort, vårt matsvinn från Sverige. Jag brukar göra hemmagjord glass av kondenserad mjölk och vispad grädde, men den här gången ville jag göra något annat. Jag hittade en kaka med kondenserad mjölk hos Fikastunder och började baka.

Ett enkelt och ganska snabbt recept där jag fick göra av med min burk kondenserad mjölk och där jag fick goda kakor på köpet. Jag fick ett par sura kommentarer från mina barn att jag ”alltid står i köket”, men det var två barn som gärna smakade en kaka när de var klara.

100 mjukt smör
0,5 dl farinsocker
1 dl kondenserad mjölk
2 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
50 g hackad choklad (jag hade en halv apelsinchoklad hemma som fick offra sig)

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli lite rumsvarmt. Vispa mjukt smör och farinsocker fluffigt, rör ner kondenserad mjölk. Vänd ner mjöl och bikarbonat till en jämn deg. Hacka choklad och tryck in den i degen. Rulla/klicka ut 12 kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakpapper. Grädda i 175 gr varmluft i ca 13 min.

Kaka med kondenserad mjölk

Kaka med kondenserad mjölk

Kaka med kondenserad mjölk

Kaka med kondenserad mjölk

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar