Överbliven tacofärs efter fredagstacosen? Känns det igen? Här blir det alltid över och jag försöker göra någon annan rätt av överbliven mat. Jag har samlat mina tidigare tips här men nu kommer ytterligare ett tips. Jag gjorde vanlig moussaka häromdagen och den blev så god! Så den här gången gjorde jag istället en moussaka med tacofärs och linser. Linserna tog jag i eftersom jag inte hade så mycket tacofärs över, så jag drygade helt enkelt ut min färs med linser.
1/2 aubergine
salt
Överbliven tacoköttfärs, jag hade ca 2 dl
Kokta röda linser, 1 dl okokt
Krossade tomater
Bechamel:
25 g smör
1-2 msk mjöl
1 1/2-2 dl mjölk
salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Mozzarella
Skär auberginen i skivor och strö salt på dem. Låt ligga och dra ca 20 min så hinner saltet dra ut beska från auberginen. Skölj av saltet och lägg åt sidan.
Koka dina linser i saltat vatten, låt puttra tills de är klara. Under tiden fräser du på din tacofärs och blandar med lite krossade tomater. När linserna är klara, så häll av överblivet vatten innan du blandar du ner dem bland köttfärsen.
Smält smöret till bechamelsåsen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk till du får lagom konsistens samt salt och svartpeppar. Låt koka upp och vispa ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven ost tills den smälter.