Hemmagjord tacokrydda

-

Jag gissar att halva Sverige lagar tacos var och varannan fredag fortfarande? Det gör jag då jag får ha mina tjejer, och det är nog deras favoritmiddag, helst när det blir på en fredag. Då stämmer rutinerna och de känner sig trygga. För ett tag sedan så började vi göra hemmagjord tacokrydda och det har vi fortsatt med.

Jag har många kryddor hemma tack vare mitt matintresse, så det är bara att blanda ihop. Den här gången tog det slut på oregano men då fyllde jag istället på med pizzakrydda och frågan är om det till och med blev godare?

2 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökskrydda
1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 msk pizzakrydda

Blanda alla kryddor i en bunke och häll sedan över i en snygg glasburk. Gör gärna dubbel sats, så har du kryddan klar till nästa tacomiddag.

Hemmagjord tacokrydda

Visst – det är rätt många sorter kryddor och det kan känns dyrt att köpa in alla sorterna för att sedan har många kryddburkar hemma i sitt skåp. Men har du väl köpt hem alla sorterna, så kan du laga många tacomiddagar och ha en hemmagjord tacokrydda redo i kryddskåpet.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar