Blomkål och morotssoppa

-

Här kommer en god blomkål och morotssoppa lagom till Meatfree Monday. En soppa med flera olika rotfrukter, så vi får en bred smak på denna soppa. Passar utmärkt som vardagsmiddag vilken dag i veckan som helst.

Receptet nedan är beräknat för fyra personer.

500 g blomkål
2 morötter (à 100 g)
1 potatis (à 100 g)
1 palsternacka (à 100 g)
1 liten purjolök
10 dl grönsaksbuljong (vatten, grönsaksbuljongtärning eller fond)
1 dl matlagningsgrädde
Ev. sriracha eller annan chili
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Bryt blomkålen i mindre buketter. Spara ev några små buketter att lägga okokta i soppan. Skala rotfrukterna och skär dem och purjolöken i bitar.

Koka upp buljongen. Lägg i morötter, potatis och palsternacka och låt det koka nästan mjukt. Lägg i blomkål och purjolök och koka tills allt är mjukt.

Mixa soppan med en stavmixer. Rör ner grädden, smaksätt med salt och peppar. Strö över persiljan.

Blomkål och morotssoppa

Blomkål och morotssoppa

Till servering: Servera soppan med bröd och ost.

Blomkål och morotssoppa
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBananscones till frukost
Nästa artikelMars 2019

Kommentera