Trifle med mascarponekräm och hallon

-

Vår Valborgsefterrätt kommer här. En trifle med mascarponekräm och hallon. Supergod efterrätt, helt i min smak!

Basen i en trifle är ofta en bit sockerkaka. Jag måste få tipsa om ”mitt knep” att förbereda. Ganska sällan så bakar jag en sockerkaka, men när jag väl gör det, så tar jag undan två tredjedelar och lägger i frysen. Denna frysta tredjedel passar senare perfekt att laga något annat med. Jag tänker tex på punschrullar, där det behövs en bas på en tredjedel sockerkaka.

Så även i en trifle, där en tredjedel sockerkaka räcker (och blir lite över) per två portioner. Så gjorde jag den här gången och även ifall ni minns min nyårsefterrätt, så hade jag en bit saffranssockerkaka i min trifle.

1/3 sockerkaka
Ev ett par Savioardikex (som jag råkade ha över i skafferiet)
6 cl Chambord hallonlikör/glas

Mascarponekräm som räcker till 4-6 portioner:
4 ägg, delade som gulor och vitor
1 1/2 dl florsocker
250 g Mascarponeost

En god hallonchoklad, jag hade Marabou Premium Hallon 70%
Hallon, jag hade vildhallon kvar sedan i somras

Min trifle med mascarponekräm och hallon:

Börja med mascarponekrämen. Dela äggen i gulor och vitor i olika skålar. Börja med att vispa äggvitorna till ett fast skum och fortsätt sedan med den andra bunken. Vispa gulorna tillsammans med florsocker och mascarponeost och vänd sedan ner de vispade äggvitorna.

Trifle med mascarponekräm och hallon

Ta sedan fram ett par snygga glas som du vill servera din efterrätt ifrån. Börja med en skiva sockerkaka, som du smular sönder lite grovt i botten. Jag smulade även ner ett Savioardikex per glas men det beror på om du ändå har hemma. Skvätt på halva mängden hallonlikör och fyll sedan på med mascarponekräm.

Smula sönder en ny skiva sockerkaka och blöt ner den med andra halvan hallonlikör. Avsluta med mascarponekräm. Ställ in dina glas i kylen och låt dem stå och dra i ett par timmar – perfekt att man kan förbereda en god efterrätt!

Trifle med mascarponekräm och hallon

När det är dags för servering, hacka lite hallonchoklad fint och strö över tillsammans med några färska hallon. Gissar att ett blad citronmeliss skulle passa fint också, men det hade jag ingen hemma.

Trifle med mascarponekräm och hallon

Det här är ganska stora glas, så jag kan tycka att efterrätten blev aningen stor och mäktig, men av en händelse så slank allting ner i min mage. När det är så gott, och när en sitter och pratar med trevligt sällskap, så slinker sked efter sked in i munnen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar