Pizza med halloumi och färsk spenat

-

I vår ganska stressiga vardag, så är det guld värt med enkla, snabba men också goda maträtter. Visst är vi flera som känner igen oss i det? Så var det tidigare i veckan för oss, och då svängde Daniel ihop en god pizza med halloumi och färsk spenat.

Det är väl inte så snabbt att göra en pizzadeg, kanske ni tänker. Och nej, att göra en pizzadeg från grunden tar tid, då den ska jäsa. Det är å andra sidan det allra godaste, så jag hoppas att ni tar er tid någon gång ibland. Men snabb pizza kan också vara att använda färdig pizzadeg. Så gjorde vi den här gången och det blev en väldigt god pizza!

1 förp färdig pizzadeg
Creme fraiche
Ev 1 msk BBQ-sås för att få lite rökig smak
Skinka, denna gång kokt skinka
1 paprika
Halloumi
Färsk spenat
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Öppna pizzaförpackningen och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Försök att dra ut den en aning, alternativt kavla degen. Jag har en liten barnkavel som jag använder ibland. Den passar bättre då degen redan ligger på plåten.

Blanda creme fraiche med lite BBQ-sås och bred ut creme fraiche på pizzabotten (funkar också med tillhörande tomatsås, men vi gillar creme fraiche bättre).

Pizza med halloumi
Pizza med halloumi

Fyll sedan på med skinka och paprika i mindre bitar, skivad halloumi och färsk spenat (spenaten kan en också lägga på då pizzan kommer ut från ugnen. Den får en lite tråkig färg i ugnen).

Toppa pizzan med riven ost och lite peppar. Kanske gillar ni oregano också? Sätt in i ugnen tills pizzan ser klar ut.

Pizza med halloumi
Pizza med halloumi

Lägg ev på mera färsk spenat när pizzan är klar. Servera din pizza i mindre bitar och njut av en god pizza med halloumi.

Alla bilder är tagna av Daniel.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera