Krossad sötpotatis

Här kommer ett otroligt gott tillbehör till många olika rätter, eller bara som en egen rätt. Jag pratar om krossad sötpotatis. Kanske har ni redan provat krossad vanlig potatis, men det här är snäppet godare enligt mig.

Samma sak med sötpotatisstrips. Så mycket godare än vanliga potatisstrips. Jag äter inte strips så ofta, men om jag gör det, så väljer jag alltid sötpotatisstrips ifall det finns.

Men nu var det krossad sötpotatis vi skulle prata om. Så här gör jag för en middag till 2-3 personer (beroende på hur bred sötpotatisen är, det skiljer ganska mycket). Min sötpotatis var bred, så den räckte lätt till tre personer:

1 sötpotatis
1 vitlöksklyfta
Riven parmesanost
Salt och peppar

Skrubba alternativt skala sötpotatisen och dela den i stubbar. Koka tills den är mjuk. Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg över stubbarna i en smord ugnsform och krossa stubbarna med en slev eller liknande. Hacka vitlök och strö över, samt riven parmesanost. Smaksätt med salt och peppar.

Krossad sötpotatis

Grädda tills stubbarna fått lite färg och servera din krossade sötpotatis tillsammans med kött, fisk eller bara som de är. Jag serverade mina stubbar tillsammans med lax och murkelsås, vilket passade ypperligt bra ihop.

Krossad sötpotatis
Krossad sötpotatis

Kommentera