Krossad sötpotatis

-

Här kommer ett otroligt gott tillbehör till många olika rätter, eller bara som en egen rätt. Jag pratar om krossad sötpotatis. Kanske har ni redan provat krossad vanlig potatis, men det här är snäppet godare enligt mig.

Samma sak med sötpotatisstrips. Så mycket godare än vanliga potatisstrips. Jag äter inte strips så ofta, men om jag gör det, så väljer jag alltid sötpotatisstrips ifall det finns.

Men nu var det krossad sötpotatis vi skulle prata om. Så här gör jag för en middag till 2-3 personer (beroende på hur bred sötpotatisen är, det skiljer ganska mycket). Min sötpotatis var bred, så den räckte lätt till tre personer:

1 sötpotatis
1 vitlöksklyfta
Riven parmesanost
Salt och peppar

Skrubba alternativt skala sötpotatisen och dela den i stubbar. Koka tills den är mjuk. Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg över stubbarna i en smord ugnsform och krossa stubbarna med en slev eller liknande. Hacka vitlök och strö över, samt riven parmesanost. Smaksätt med salt och peppar.

Krossad sötpotatis

Grädda tills stubbarna fått lite färg och servera din krossade sötpotatis tillsammans med kött, fisk eller bara som de är. Jag serverade mina stubbar tillsammans med lax och murkelsås, vilket passade ypperligt bra ihop.

Krossad sötpotatis
Krossad sötpotatis
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar