Trifle med saffranssockerkaka och cointreau

-

På nyårsafton så firade vi med några grannar i huset och vi hade fått efterrättslotten på vårt bord. Det fanns inga allergier att ta hänsyn till utan jag hade fria händer. Något jag varit sugen att prova under lång tid, är att göra en trifle. Men det har inte blivit av. Nu när jag började fundera, så dök trifle med saffranssockerkaka upp som en idé. Jag satte igång och bakade en saffranssockerkaka samt att koka ihop en vaniljsås kvällen innan.

Här nedan kommer receptet på en trifle för två personer, men det är bara att utöka till rätt antal personer:

4 skivor saffranssockerkaka
ca 2 dl vaniljkräm
ca 2 dl vispad grädde
valfria bär
några msk cointreau
Garnera med hallon och physalis

Börja med att lägga en skiva sockerkaka i botten på 2 dessertglas. Droppa över cointreau efter smak och låt stå och dra lite. Varva sedan med vaniljkräm, vispad grädde och några bär. Sockerkaka och droppa över cointreau osv. Avsluta med grädde. Toppa med hallon och physalis för att få en snygg dessert. Då det var nyårsafton så pimpade vi med tomtebloss också.

trifle-med-saffranssockerkaka

Det är nästan att föredra ifall en sätter ihop sin trifle en stund innan servering, så sockerkakan hinner stå och safta till sig ordentligt. Det gjorde inte jag, men gästerna uppskattade min efterrätt väldigt mycket. Till servering så ställde jag även fram flaskan med Cointreau för gästerna att servera i ett glas på sidan.

trifle-med-saffranssockerkaka

Trifle med saffranssockerkaka och cointreau – vår nyårsdessert

trifle-med-saffranssockerkaka

Jag provade även att göra en alkoholfri trifle med saffranssockerkaka dagen efter, men denna gång hade jag alkoholfri glögg som smak. Dufvenkrooks nyhet Äpple och Granskott smakade väldigt gott tillsammans med saffranssockerkakan, vaniljsås, vispad grädde och några bär.

trifle-med-saffranssockerkaka

Alla bilder utom den sista får jag tillägna min sambo Daniel. Min livskamrat som lärt mig det mesta jag kan om fotografering.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelDecember 2018
Nästa artikelBilligare januari

2 KOMMENTARER

Kommentera