December 2018

-

En månadssammanfattning igen, denna gång december 2018. Vad hände då? Förutom allt vanligt som händer i december med julpyntande, julfester och stress kring julklappar, så hade jag en ganska lugn december.

Planen var att tjejerna skulle få en resa till London som största julklapp och att vi skulle åka torsdag 20/12. Vi skulle gå och titta på musikalen Mamma Mia och vi skulle besöka Harrods i full julutsmyckning. Planen fick tyvärr ett snöpligt slut, då några personer förstörde vår semester genom att flyga drönare vid Gatwick’s flygplats. Ni kan läsa mera om det på Daniels blogg, där han gjort ett inlägg. Dessa drönare gjorde att vi inte tog oss iväg utan jag och Daniel valde att jobba istället. Tjejerna fick sovmorgon på hemmaplan och färre julklappar.


En bild från Daniel och från vår förra resa till London 2012

Tanken är att vi ska åka till London någon annan gång, men vi har inte planerat när. Vi har fortfarande inte fått tillbaka alla pengarna, utan ligger fortfarande ute med några sura pengar. Vi hade sett fram emot julkänslor och ett julpimpat London, så det känns inte som samma sak att åka i januari istället.

I brist på London hände inte så mycket alls, utan vi var mest hemma och hade det lugnt och skönt. Vi var själva lilla familjen på julafton och sen åkte tjejerna till sin pappa för att fira nyår. Nackdelen med att vara separerad – att jag inte får träffa mina barn hela tiden.

Bloggen december 2018

På bloggen då? Vad var det som drog mest visningar under december månad? Det var faktiskt mina saffranssnittar med russin, en ganska enkel kaka som smakar magiskt gott, som knep första platsen. Baka den och smaska i helgen! Än är det inte försent att njuta av julens smaker.

Saffranssnittar

Plats nr två blev istället min glöggpannacotta, en god efterrätt att servera antingen på julbordet eller vid nyår.

Andra inlägg som jag tycker att ni ska prova på är bland annat mina Rocky Road med ännu mera lakrits – supergoda verkligen!

Rocky Road med ännu mera lakrits

Mera fika och då måste jag få tipsa om min bananrulltårta med kanelsmörkräm. Supergod verkligen (om än lite kladdig att hålla i).

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Om ni istället vill laga mat, så måste jag få tipsa om min Delize alla romagnola. Jag använde julskinka, men det går att använda vilken skinka som helst. Jag tänker också att den borde gå att göra vegetariskt med tunt skivad halloumi? Inget jag har testat dock.

Delize alla romagnola

Eller nu i januari så behövs gärna billigare mat. Då är mitt tips att köpa en stor köttbit (brukar kunna finnas på kampanjpris) och göra en pulled pork. Jag gjorde en gryta pulled fransyska i december och jag har ett par matlådor kvar i frysen att plocka fram. En stor mängd gott kött som går att servera med pasta, potatis, ris eller i ett hamburgerbröd. Väldigt lätt att variera och alla varianter är goda!

Pulled pork av fransyska

Personliga inlägg:

Jag skrev också två inlägg där jag diskuterar det som jag tycker är angeläget. Det första var mitt inlägg om julchoklad utan palmolja – där jag vill belysa vilken choklad som inte innehåller palmolja och som känns moraliskt mera rätt att äta. Jag vill inte bidra till att regnskogen huggs ner för oljepalmsodlingar. Det är något vi kan jobba med hela året runt och inte bara runt jul.

Mitt andra inlägg där jag ville diskutera klimatångest kontra mat kom till tack vare att Coop’s medlemstidning Mer Smak hade ett reportage tillsammans med Johan Rockström. En professor i miljövetenskap som menar att vi kan hjälpas åt att rädda vår planet genom att välja rätt mat – varje dag. Läs båda inläggen ifall ni missat dem – vår egen jord borde engagera oss allihopa!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Kommentera