Bananrulltårta med kanelsmörkräm

-

Hittade ett recept inne hos Kryddburken som jag blev sugen på. Bananrulltårta med kanelsmörkräm låter lite för gott för att inte prova, och kanske helst då det närmar sig jul och kanelsmaken hör till. Både jag och Daniel gillar kanel och sedan ett par år tillbaka har vi en helgspecialare. Det är att vi dricker kanelkryddat kaffe, som vi brygger hemma i perkulatorn. Mät upp kaffe som vanligt och strö sedan på valfri mängd kanel högst upp, innan du sedan sätter igång koket. Det behövs inte så mycket så prova dig fram med lite i taget.

Bananer är också sådant som gillas av alla och som oftast hinner ätas upp i tid, men ibland får jag ett par bananer över. Ofta gör jag någon form av banankaka eller bananbröd, men den här gången blev det en bananrulltårta istället. En väldigt god kaka, som Daniel fick i överraskning till kvällsfikat häromkvällen. Han har varit bortrest i början av veckan och kom hem onsdag kväll.

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

50 gram smör
3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 dl vetemjöl
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk

Kanel-smörkräm :
150 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Ev 1 äggula (jag körde utan och det gick bra)

Lägg smöret i en kastrull och smält smöret. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och kanel och sikta ner i äggsmeten. Vänd ner torrvarorna, så du behåller din pösiga äggsmet. Mosa bananerna med en gaffel och tillsätt tillsammans med smör och mjölk. Vänd runt noga.

Häll smeten i en långpanna på bakplåtspapper (jag använde min form som är 30*40 cm, då min långpanna är för stor). Grädda i 15-20 minuter 175 grader. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla bottenpappret med kallt vatten så går det lätt att lossa. Låt svalna under tiden du gör smörkrämen.

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kanel med elvisp tills det blivit riktigt fluffigt och vitt. Tillsätt ev en äggula och vispa en minut till. Bred smörkrämen över rulltårtan när den svalnat helt och rulla ihop från långsidan. Låt rulltårtan stå i kylskåpet en stund innan du skär upp den.

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Bananrulltårta med kanelsmörkräm

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar