Pulled pork av fransyska

-

Nu var det ett tag sedan jag gjorde någon pulled köttgryta, så i helgen var det dags. Jag hittade en fransyska till bra pris så då var det bara att åka hem och sätta igång. Pulled fransyska är ett av mina populäraste inlägg här på bloggen, så det tål att upprepas.

Den här gången var jag lite sent ute, så fastän jag delade köttbiten i fyra delar, så var det bara en av bitarna som hann klart till middagen. Men – då hade jag matlådor i flera dagar sen, vilket är superskönt att slippa planera ibland.

En bit kött, brukar vara strax under 1 kg
Ca 2 dl BBQ-sås, jag har alltid Sweet baby ray’s hemma då det passar till så mycket
1 gul lök i klyftor
1 stor vitlöksklyfta i mindre bitar
2 msk köttfond
Svartpeppar
5-6 champinjoner

Sätt ugnen på 125 grader och lägg köttbiten i en gryta. Häll på BBQ-sås, lök, vitlök, fond och svartpeppar. In i ugnen i totalt ca 5h, men då kan man ju istället göra annat. Den här gången så skivade jag champinjoner och lät de gå med grytan den sista timmen.

Pulled pork av fransyska

Om du är hemma under tiden, så kan du ta ut och ösa köttet någon gång varje timme, alternativt vända på bitarna. Mot slutet kan du också hjälpa till genom att börja dra/skära i köttbiten, så den blir mindre. När allt till slut är klart och du tar ut din form, så ska du kunna dra isär köttet med två gafflar. Dra isär allt och blanda sedan upp det med såsen som är runt omkring, och du har en stor laddning väldigt gott kött att använda. Tack vare såsen som blir till under tillagningen, så blir köttet saftigt, och det behövs ingen/bara lite sås på sidan.

Till den här middagen gjorde jag också en form med krossad potatis och serverade allt tillsammans med hemmagjord gelé och en god sallad.

Funkar till potatismos, på hamburgerbröd, till pasta eller på ett buffébord – bara att välja. Bekvämt också att det blir så mycket mat då man ändå lagar. Lika gott att frysa in en del, och ta fram till en annan middag.

En stor panna med pulled pork av fransyska

Pulled pork av fransyska

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar