Då jag testade Rocky Road’s med lakritschoklad, så kände jag hur bra det passade ihop. Tanken föddes att försöka maxa en laddning Rocky Road med ännu mera lakrits och häromkvällen var det dags.
Rocky Road är en skön typ av godis, då det inte finns några riktiga regler. Smält valfri choklad och blanda ner det du tycker om. Bred ut i en form och låt stelna. Klart!
Den här gången ville jag maxa mängden lakrits med goda godissorter och tycker själv att jag lyckades väldigt bra. Gillar ni kombinationen choklad, lakrits och nötter – testa Rocky Road med ännu mera lakrits:
1 chokladkaka Turkisk peppar från Fazer
1 påse Dumle lakrits
1 påse skumtomtar
1 påse S-märken lakrits mjukt skum
1 dl jordnötter
Dags för mise en place (översatt från franska: Allt på plats) – Att kolla så en har allt hemma och även att förbereda genom att hacka upp allt i rätt storlekar.
Börja med att ta fram en lämplig form och klä den med bakplåtspapper. Ett tips att att knyckla ihop papperet en gång så det blir lättare att forma det i formen.
Dela Dumle, skumtomtar och S-märken i mindre bitar, ställ åt sidan. Jag hackade varje Dumle i fyra bitar, S-märkena i sex bitar (jag ville ha dem ganska små) och skumtomtarna i fem-sex bitar. Mät även upp rätt mängd jordnötter. Hacka sedan chokladen och lägg i en skål.
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. När chokladen är smält, så ta av skålen och ställ den på ett stabilt underlag. Häll ner jordnötter, hackade skumtomtar, S-märken och Dumle. Blanda om så allt blir täckt av choklad.
Häll upp Rocky Road-smeten i din bakpapperklädda form och stryk det ganska slätt. Ställ in formen i kylskåpet för att svalna. När chokladen stelnat, så kan du skära upp snygga bitar av din Rocky Road och lägga fram på glöggbordet. Jag lovar att de bli uppskattade!