Majscarbonara

-

Jag har följt kontot Portionen under tian på Instagram ett tag och det är dietisten Hanna Olvenmark som står bakom kontot. Tanken är att inspirera att äta bra mat billigt och hon räknar priset på portionen under tian. För en vecka sedan postade hon en majscarbonara, som jag blev sugen på. Det får alltså bli veckans Meatfree Monday. Brukar ni köra vegetariskt åtminstone en dag i veckan?

Majscarbonara

Jag har bara kopierat Hannas recept, så jag tog med hennes kostnadsberäkningar också:

  • pasta för 4 portioner (5 kr)
  • 1 pkt fryst majs a 450 gram (15 kr)
  • 3 dl havregrädde (8 kr, jag köpte på 1-.literförp) (eller valfri grädde)
  • 1 grönsaksbuljongtärning (1 kr)
  • 2 gula lökar (2 kr)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 grön chili (1 kr)
  • 2 ägg (6 kr)

Börja med att sätta igång en kastrull pastavatten. Hacka den gula löken och gröna chilin fint (jag hade ingen chili hemma, utan valde röd currypasta istället).

Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna med olja. Fräs den gula löken i oljan samt strö över paprikapulver. Låt fräsa på medelvärme i några minuter tills löken och chilin är riktigt mjuka.

Slå på grädden och smula ned buljongtärningen. Lägg i majsen. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

När det är ca en minut av koktiden på pastan kvar, häll av vattnet och lägg pastan i såsen. Låt puttra den sista tiden i såsen. Ta av plattan.

Vispa upp äggen i ett glas eller skål och rör i försiktigt i såsen precis innan servering. Smaka av med salt, rejält med svartpeppar och servera gärna din majscarbonara med lite smakrik ost till.

Majscarbonara
Majscarbonara

Gör vegansk: ersätt ägg med att blanda ner 2-3 dl kokta kiktärtor i såsen, samt servera med vegansk ost eller lite näringsjäst till

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera