Karibisk karrégryta med lime och kokos

-

Här kommer en gryta som passar utmärkt som söndagsmiddag. En köttgryta som fått koka ett tag och där det passar med en snygg sallad på sidan. Jag pratar om en karibisk karrégryta med lime och kokos, toppad med jordnötter. Jag har hittat receptet inne hos Allas, men ändrat om lite, så det blir min egen.

Karrégryta med lime och kokos

1,3 kg fläskkarré
2 msk kinesisk soja
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk salt
400 g kokosmjölk
1 dl vatten
1/2 dl sweet chilisås
1 lime, rivet skal från hela samt pressad saft från halva
Sriracha, smaka av så det inte blir för starkt (funkar med sambal oelek också)
1 msk röd currypasta
1 1/2 msk maizena majsstärkelse
1 grön paprika
1 förpackning majs

Topping:
salta jordnötter

Strimla köttet fint, och skär bort senorna. Blanda det skurna köttet med soja och vitlök. Stek strimlorna i en gryta med lite olja. Salta köttet.

När köttbitarna fått en yta, så tillsätter en kokosmjölk, vatten, chilisås, lime, sriracha och currypasta. Låt grytan få puttra ihop och rör ibland. Sätt under tiden igång riskastrullen och skär upp en snygg sallad.

Blanda maizena med lite kallt vatten och rör ner i grytan. Det gör att din karrégryta med lime och kokos kommer att kännas lite tjockare.

Karrégryta med lime och kokos

Vid servering, ställ fram det kokta riset, karrégrytan, sallad, jordnötter och ev creme fraiche. Låt alla runt bordet plocka ihop sin egen tallrik.

Karrégryta med lime och kokos
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vad är RunStreak egentligen?

Ibiza 43

Lasagne med spenat och chèvre

Att säga ja till en utmaning

RunStreak 300 är genomfört

Populära kategorier

Föregående artikelSvartvinbärssviss
Nästa artikelMajscarbonara

Kommentera