En riktigt god efterrätt kommer här, en svartvinbärssviss. Helt enkelt en banana split där jag bytt ut bananerna mot svarta vinbär. De svarta vinbären hade jag plockat ute i trädgården samma eftermiddag. Passa på att njuta av våra fina bär så länge de finns. En enkel och väldigt fräsch efterrätt!
Jag har hittat receptet inne på Köket och helt enkelt kopierat Jessica Frej’s recept.
2 dl svartvinbär
0,5 dl socker
3 dl vispgrädde
0,5 l vaniljglass
10-15 maränger
Rör samman svarta vinbär och socker, det gör inget om ca hälften går sönder och det blir lite geggigt. Låt det gärna stå ett par timmar i rumstemperatur så sockret smälter. Smaka dig fram hur sött du vill ha det.
Vispa grädden lätt. Ta fram glass och skär i mindre bitar. Ta också fram maränger.
Skeda upp glassen i fyra skålar. Toppa med vinbär, grädde och maränger. Servera din svartvinbärssviss och ta emot applåderna!