Svartvinbärssviss

-

En riktigt god efterrätt kommer här, en svartvinbärssviss. Helt enkelt en banana split där jag bytt ut bananerna mot svarta vinbär. De svarta vinbären hade jag plockat ute i trädgården samma eftermiddag. Passa på att njuta av våra fina bär så länge de finns. En enkel och väldigt fräsch efterrätt!

Svartvinbärssviss

Jag har hittat receptet inne på Köket och helt enkelt kopierat Jessica Frej’s recept.

2 dl svartvinbär
0,5 dl socker
3 dl vispgrädde
0,5 l vaniljglass
10-15 maränger

Rör samman svarta vinbär och socker, det gör inget om ca hälften går sönder och det blir lite geggigt. Låt det gärna stå ett par timmar i rumstemperatur så sockret smälter. Smaka dig fram hur sött du vill ha det.

Vispa grädden lätt. Ta fram glass och skär i mindre bitar. Ta också fram maränger.

Skeda upp glassen i fyra skålar. Toppa med vinbär, grädde och maränger. Servera din svartvinbärssviss och ta emot applåderna!

Svartvinbärssviss
Svartvinbärssviss
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Smakbox Smakfavoriter

Moraine Lake i Alberta

En god korv stroganoff

Kladdkakemuffins med Dumle

Populära kategorier

Lämna ett svar