Jag blev inspirerad av Saga och mig själv i helgen och trollade fram en tacokebab med grillad kyckling till vår lördagsmiddag. Den funkar minst lika bra idag söndag.
Historien var att Saga så gärna ville ha tacos som fredagsmiddag och jag istället köpte färdig kycklingkebab. Saga genade lite och tog tortillabröd till sin kebabtallrik istället för mina pitabröd. Därför kom jag på lördagsmiddagen tacokebab med grillad kyckling.
Jag tog också inspiration av mitt eget inlägg av kycklingtacopaj, där jag steker ihop en blandning av just kyckling och vitkål, innan jag lägger det i pajskalet. Har ni inte testat den, så gör det! Supergod!
Gör så här:
1 grillad kyckling
Vitkål
1 gul lök
Kebabkrydda
Vatten
Till servering:
Tortillabröd
Hemmagjord kebabsås
Sallad
Ev feferoni
Ev riven ost
Rensa och dela din delade kyckling i mindre bitar. Hacka löken och skär en bit vitkål i smala strimlor (använd gärna en mandolin). Börja med att steka löken i en stekpanna. Fyll på med vitkål och låt fräsa en stund.


Fyll på med den delade kycklingen och pudra över kebabkrydda. Smaka av med salt och ev mera kebabkrydda. Låt din tacokebab fräsa i stekpannan tills vitkålen blivit lite mjuk. Fyll på med lite vatten så din kycklingblandning inte steker torrt.


Servera din tacokebab med grillad kyckling tillsammans med delad sallad, tomater, gurka och min fantastiska kebabsås. Fyll ev på med både feferoni och riven ost, så blir det verkligen en mix av tacokebab.

En uppskattad maträtt och Daniel tog om flera gånger innan han kände sig nöjd.