Hemmagjord kebabkrydda

Jag föredrar alltid att göra min mat, så mycket som möjligt från grunden, hemma. Detta för att jag dels vill veta vad om är i min mat, jag ogillar konstiga tillsatser. Men också för att det alltid alltid blir godare! I helgen fortsatte jag mitt kebabtema och gjorde en hemmagjord kebabkrydda.

Hemmagjord kebabkrydda

Inte svårt alls, utan en behöver bara ha några kryddburkar hemma. Det kan kännas dyrt att handla hem flera olika sorter, men många kryddor används till flera kryddblandningar. Ni kan tex blanda er egen tacokrydda, Sagas tacokrydda, fajitaskrydda eller gyroskrydda. Experimentera och märk upp era burkar med vilken krydda som är i. Enkelt, ni vet vad som är i er mat och det är mycket godare. Behövs det fler anledningar?

Hemmagjord kebabkrydda

Kebabkryddan har jag plockat från Jennys matblogg och valde att bara kopiera hennes recept. Se här:

2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått kanel

Smaka av med salt när du tillagar din kebab istället för att blanda i det i kryddmixen.

Mät upp alla olika kryddor och blanda i en snygg burk. Märk din burk med hemmagjord kebabkrydda – vad det är för krydda som är inuti burken, för efteråt är det är väldigt lätt att blanda ihop kryddblandningarna.

Hemmagjord kebabkrydda
Hemmagjord kebabkrydda

Kommentera