Tacokebabpaj med brieost

Då jag får rester över, så vill jag sällan äta resterna i samma form som originalmåltiden. Så var det den här gången, då vi ätit tacokebab som lördagsmiddag och fick halva stekpannan kvar. Jag sparade resterna och gjorde istället en tacokebabpaj med brieost på söndagen.

100 g smör
1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl

Rester från tacokebab-middagen
100-150 g Philadelphiaost
2 tomater
En bit brieost
Riven ost

Till servering:
Hemmagjord kebabsås
Sallad

Börja med pajdegen och sätt ugnen på 200 grader. Mät gärna upp smöret en stund innan så det hinner bli mjukare. Blanda ner mjölsorterna och tryck ihop till en deg. Tryck ut degen i en lagom stor pajform och förgrädda i 10 min.

Tag resterna från tacokebaben, dvs kebabkryddad grillad kyckling och smala strimlor av vitkål, och lägg ner i en stekpanna. Smaksätt och kräma till din tacokebab med Philadelphiaost och låt den smälta ner i stekpannan.

Tacokebabpaj

Lägg blandningen i det förgräddade pajskalet och skiva tomater. Lägg tomaterna som ett lager och fortsätt med Brieost i smala skivor. Toppa med vanlig riven ost och sätt tillbaka in i ugnen.

Tacokebabpaj
Tacokebabpaj
Tacokebabpaj

Servera din tacokebabpaj tillsammans med en sallad och gärna min hemmagjorda kebabsås. Riktigt gott!

Tacokebabpaj

Kommentera