Kesobiffar är en rätt jag återkommer till med jämna mellanrum. Jag tycker att det är så gott! Denna gång gjorde jag kesobiffar med soltorkad tomat och brieost, och återigen – det är så gott! Inte gott som i en tipptopp helgmiddag men så gott som i vardagsmiddag och matlåda. Har du inte provat, så gör det! Jag har några olika varianter, du hittar alla här.
500 g keso
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
Ev färsk koriander
Salt & peppar
Brieost
Soltorkad tomat på tub
Ströbröd
Till servering:
Lingonsylt
Creme fraiche
Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med koriander, salt & peppar. Lägg en ganska tunn smet i handen och tryck ut ca 2 cm soltorkad tomat. Lägg på en bit brieost och lägg sedan mera smet ovanpå. Tryck till runt om, så det blir en biff med innehåll.
Doppa hela biffen i ströbröd och stek i smör i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl i smeten, så de håller ihop.
Servera dina kesobiffar tillsammans med creme fraiche och lingonsylt.