Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost

-

Kesobiffar är en rätt jag återkommer till med jämna mellanrum. Jag tycker att det är så gott! Denna gång gjorde jag kesobiffar med soltorkad tomat och brieost, och återigen – det är så gott! Inte gott som i en tipptopp helgmiddag men så gott som i vardagsmiddag och matlåda. Har du inte provat, så gör det! Jag har några olika varianter, du hittar alla här.

500 g keso
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
Ev färsk koriander
Salt & peppar

Brieost
Soltorkad tomat på tub
Ströbröd

Till servering:
Lingonsylt
Creme fraiche

Häll ner keson i en bunke och blanda runt tillsammans med mjöl tills det blir en smet som håller ihop. Smaksätt med koriander, salt & peppar. Lägg en ganska tunn smet i handen och tryck ut ca 2 cm soltorkad tomat. Lägg på en bit brieost och lägg sedan mera smet ovanpå. Tryck till runt om, så det blir en biff med innehåll.

Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost
Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost

Doppa hela biffen i ströbröd och stek i smör i stekpannan. Här är det lätt att de faller isär, så det är viktigt att ha tillräckligt mycket mjöl i smeten, så de håller ihop.

Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost
Kesobiffar med soltorkad tomat och brieost

Servera dina kesobiffar tillsammans med creme fraiche och lingonsylt.

Kesobiffar BBQ
Tog med mina kesobiffar som matlåda till jobbet, så jag får använda en gammal serveringsbild.
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera