Sagas tacokrydda

-

Min dotter Saga älskar rutinen med tacofredag. Att det alltid är tacos till fredagsmiddag följt av chips och film i soffan. Då är det fredag på riktigt för henne. Det gör mig ingenting, då tacos är väldigt gott och enkelt att variera. Då jag försöker att laga mer och mer mat från grunden och på så sätt slippa ge mina barn onödiga tillsatser, så har det också slagit igenom hos mina barn. De förstår poängen med att göra själv, då det är väldigt enkelt och det alla gånger blir godare. Här kommer Sagas tacokrydda, som hon letade upp alldeles själv. Receptet är hämtat från Mitt kök och kopierat rakt av:

2 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
1 msk oregano

Blanda alla kryddor i en bunke och häll sedan över i en snygg glasburk. Gör gärna dubbel sats, så har du kryddan klar till nästa tacomiddag.

Sagas tacokrydda

Visst – det är rätt många sorter kryddor och det kan känns dyrt att köpa in alla sorterna för att sedan har många kryddburkar hemma i sitt skåp. Men har du väl köpt hem alla sorterna, så kan du laga många tacomiddagar och ha Sagas tacokrydda redo i kryddskåpet. Slut på ursäkter – det är bara att sätta igång!


Bilden ovan är tagen av Daniel, och den tidigare bilden är tagen av mig vid ett tillfälle då vi hann experimentera lite mera. Vilken bild gillar ni bäst?

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar