Nachopanerad kyckling

-

Vi har väl alla tacomiddagar där det blir rester över? Om det inte blir köttfärs över så blir det grönsaker över. Då brukar jag blanda ihop det som blir kvar och antingen göra en tacopaj, någon nachotallrik eller om det bara finns lite rester så passar kanske pizzabullar bättre? Eller så tar köttfärsen och grönsakerna slut, och det bara finns en halv påse nachos kvar? De kan man enkelt spara till nästa tacomiddag, men man kan också göra nachopanerad kyckling att servera senare samma helg. Här kommer mitt recept på det:

500 gram kycklingfiléer delade på hälften, så de är tunnare än vanliga filéer
1/2 påse nachochips eller tortilla chips chili/cheese-smak
1 vispat ägg
½ dl vetemjöl
salt & peppar
Smör att steka i

Serveras med ris, en god sallad och en dressing gjord av creme fraiche och sweet chilisås.

Sätt igång en kastrull med ris och sätt på kokning. Låt de nachochips som blev över ligga kvar i påsen, och med hjälp av en händerna/brödkavel/mortelstöt hamrar du dem till ett kross. Vispa ett ägg och lägg ut på en tallrik, häll upp vetemjöl i en andra tallrik och häll upp nachokrosset i en tredje. Doppa sedan filéerna i vispat ägg, i vetemjölet, tillbaka till ägget och sen ner i nachokrosset så det blir en dubbelpanering. Värm upp en stekpanna (medelsvag värme) med smör och stek kycklingen på svag värme, annars kan nachochipsen bli brända.

Blanda en dressing med creme fraiche och sweet chilisås samt gör en god sallad. Servera nachopanerad kyckling tillsammans med ris, sallad och dressing och jag lovar uppskattande kommentarer. Riktigt gott sätt att äta kyckling med tacotouch på det här sättet. Testa vetja!

Nachopanerad kyckling

Nachopanerad kyckling

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar