Pizzabullar med tacosmak

-

Ifall ni letar små matiga tilltugg att ta med ut på utflykten/ner till stranden, eller en god hemmalunch tillsammans med sallad och en dressing, så kommer här pizzabullar med tacosmak. Jag ville främst göra något annat av mina rester med tacoköttfärs, men det var lite för lite köttfärs kvar för att göra tex en tacopaj av, så jag tänkte om. Pizzabullar har jag provat tidigare med lyckat resultat, både att de är smidiga små tilltugg men också att de gillas av alla. Så här gjorde jag den här gången:

1 förp färdig pizzadeg
2/3 burk tacosås medium
ca 3 dl tacoköttfärs (det går lika bra att göra med vegetarisk färs för att få vegetariska bullar)
Riven ost

Börja med att sätta igång ugnen på 200 grader, ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Bred ut din pizzadeg på ett mjölat bord och ev kavla ut den lite. Bred på tacosås så det täcker hela pizzadegen. Bred ut tacoköttfärs, så det blir ett jämnt lager. Avsluta med riven ost och rulla sedan ihop din pizzadeg som en rulltårta. Skär rulltårtsbitar och lägg dem på plåten. Ta lite mellanrum mellan pizzabullarna då de jäser ut lite grann när de är i ugnen. Ta ut pizzabullarna efter ca 10 min.

Antingen om det är utflyktsmat, så kan man bara låta dem svalna innan man packar ner dem i utflyktskorgen (eller skickar med barnen när de börjar skolan igen och ska ha någon utflykt?). Eller så serverar du det som en lunch tillsammans med en sallad och en vitlöksdressing alternativt en röra med sweet chili och creme fraiche. Då är det också gott att ställa fram till nachos som knaprigt tilltugg.

Det går såklart att variera sina pizzabullar med tacosmak hur mycket som helst. Ta en starkare tacosås i botten, lägg till bananskivor eller fefferonibitar, lägg på de grönsaker du gillar och har hemma osv. Ta det du och din familj gillar till vanliga tacos, så kommer dessa pizzabullar att bli en väldigt uppskattad utflyktsmat.

Pizzabullar med tacosmak

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar