En resa till Svalbard

-

Jag och min sambo Daniel är inte mycket för traditioner. Det är såklart trevligt med traditioner såsom de julaftnar som vi själva hade på varsitt håll när vi växte upp, absolut inget fel med det. Men när det bara är vi två och vi själva får välja, så passar vi hellre på att uppleva något nytt istället för att göra som alla andra och fortsätta med invanda traditioner. När jag har mina tjejer, så kör vi mera traditionellt på hemmaplan men sällan när vi är själva. Så var det den här midsommarhelgen, då vi struntade i den svenska midsommarstången och istället valde en resa till Svalbard.

Vi tog vårt pick och pack och åkte till Svalbard för att fira midsommar och även uppleva midnattssolen så högt upp vi kunde komma. Vi bor i Östersund, så det är normalt med ljusa nätter, men vi var ändå inte riktigt van vid så ljusa nätter som på Svalbard. Det var verkligen dagsljus hela natten lång och jag tackade för de mörkläggningsgardiner som fanns på vårt rum.

Vi hade tagit bilen över Åre och Storlien för att kunna flyga från Trondheim där vi provade SAS café lounge. Även om det är en café lounge så trodde vi nog att vi skulle hitta lite roligare fika än en kardemummabulle och juice. Vi gick till närmaste SAS-disk och fick tidigarelägga vårt flyg till Oslo istället för att lägga onödig tid i Trondheims lounge.

Tre timmars flyg från Oslo, så inte så märkvärdigt länge, fastän Svalbard ligger så otroligt långt norrut. Titta på kartan och fascineras över kartbilden (det har vi gjort, både före och efter vår resa). Vi bokade våra biljetter tidigare i vår, när Eurobonus körde sin 25-års-kampanj. Det gjorde att vi fick våra Sas plus-biljetter för en väldigt trevlig poängsumma och dessutom valde platser längst fram. Det var nog första gången jag satt längst fram med mycket mera benutrymme, och det kan jag tänka mig att göra fler gånger. I Oslo kunde vi besöka den större och trevligare SAS-loungen där vi fick lite mera att äta.

På flyget mellan Oslo och Longyearbyen sen, så fick vi prova SAS nya måltidsbox. En snygg kub med mat och en annan box med ett gott bröd. Till denna box så fick jag en liten flaska rosé som jag kunde avnjuta med otroligt fin utsikt över bland annat Lofoten.

Vi landade kl 00.30 och fick se den omtalade midnattssolen. Den stod ganska högt upp på himlen trots att klockan var det den var. I fullt dagsljus så tog vi bussen in till byn och hoppade av vid vårt hotell. Vi checkade in och fick vårt rum. Somnade väl 01.30-02.00 någonstans, och hade ställt klockan på 06.50 för lördagens trip. Mer om det i nästan inlägg.

En resa till Svalbard

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar