Kycklingtacopaj med vitkål

-

Japp ni läste rätt. Kycklingtacopaj med vitkål är en väldigt god kycklingtacopaj. En favorit i repris, då jag skrivit om den förut. Paj överlag är ju väldigt gott och en suverän rätt för att göra av med lite rester. Så även den här, som jag sällan gör helt lika den andra gången. Ta lite vad ni har helt enkelt.

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

1 grillad kyckling
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 paket bacon
10-15 oliver
Tacokrydda
150 g Philadelphiaost (alt 2 dl creme fraiche)
1 dl grädde
2 tomater
1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
Brieost
Valfri ost att riva eller skiva över

Börja med pajdegen. Där brukar jag ta fram smöret ett tag innan och dela upp det i mindre bitar så det blir mera lättarbetat. Blanda ihop smör och mjöl till en deg och tryck ut det i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader, 10 min.

Rensa den grillade kycklingen och dela i mindre bitar. Dela vitkålen och baconet i mindre bitar och hacka löken. Stek först löken i olja och pudra över tacokrydda och lite vatten. Ta med kycklingbitarna, vitkålen, delade oliver och baconet. Låt puttra och bli riktigt varmt, ca 10 min. Blanda i grädde och Philadelphiaost, smaka av och ta ev i mera tacokrydda.

Kycklingtacopaj med vitkål

Lägg ner i den förgräddade pajdegen, skiva tomater och brieost på toppen. Strö på riven ost, eller hyvla skivor. Servera med grönsaker. Det blir rätt mycket mat, men supergott att ha till middag och supergott att ha i matlådan ett par dagar framåt.

Kycklingtacopaj med vitkål

Servera tillsammans med grönsaker, nachochips och en god guacamole.

Kycklingtacopaj med vitkål
Kycklingtacopaj med vitkål
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera