Rimbobullar med mandel och äppelmos

En form av Rimbobullar deluxe. Rimbobullar med mandel och äppelmos är precis så goda som de låter. Jag blev inspirerad av förra helgen då jag bakade min första omgång, så jag ville göra en annan variant. Jag valde också att ta i lite kanel i degen bara för att det är gott, passar bra då jag har lite kanel i mitt äppelmos.

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
75 g riven mandelmassa

Äppelmos

Pensling:
uppvispat ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker, kanel och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

Rimbobullar med mandel och äppelmos

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.

Rimbobullar med mandel och äppelmos

Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter, 250 C. Låt bullarna kallna utan bakduk. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Rimbobullar med mandel och äppelmos

Kommentera