Olivfyllda järpar

-

Då jag hittade ett paket blandfärs till bra pris på min affär, så köpte jag det och gick hem och klurade. Vad ville jag göra av den? Jag hittade lite inspiration här och där och blandade till slut ihop ett gäng olivfyllda järpar. Riktigt goda tillsammans med kokt potatis och en gräddsås som jag gjorde i stekpannan.

ca 400 g blandfärs
1 ägg
1/2 finhackad lök
salt
peppar
ca 10 oliver med pimiento el chili
paprikapulver
grädde
kalvfond

Blanda färsen med finhackad lök, ägg, salt och peppar. Dela oliverna i två på längden. Forma äggstora järpar och tryck in två olivhalvor i varje. Pudra utanpå med paprikapulver. Bryn järparna runtom, gärna i en gjutjärnspanna och lägg över på en tallrik.

Vispa ur pannan med grädde och lite kalvbuljong, lägg tillbaka järparna och låt puttra på svag värme ca 10 min.

Servera med kokt potatis och en god sallad. Då jag gjorde mina olivfyllda järpar mitt i veckan, så räckte de även till ett par väldigt goda matlådor.

Olivfyllda järpar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera