En snabbfixad middag då jag fick ta vara på mina överblivna kokta potatisar. En frittata med getost, potatis och en sallad på sidan blev en jättebra middag efter en löprunda efter jobbet. Det är svårt att få tiden att räcka till, men då funkar frittata utmärkt. Den är tack vare sin potatis mera mättande än en vanlig omelett.
5 ägg
3 kokta potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör & Rapsolja till formen
100-150 g getost
salt och peppar
Servering:
En god sallad
Sätt ugnen på 200 grader. Börja hacka lök och vitlök. Ta fram en stekpanna som tål ugnsvärme och ta i lite Smör&Rapsolja. Fräs löken en kort stund, medan du knäcker äggen och vispar sönder dem. Häll i äggsmeten och låt bli pannan. Rör inte om!
Fyll på med skivad kokt potatis, salt och peppar och låt puttra en kort stund innan du lägger skivad getost på toppen. Sätt in stekpannan ca 10 min i ugnen och servera sedan din frittata med getost tillsammans med en god sallad.
Jag har också gjort en frittata med champinjoner och ett lite annat recept. Och det är den stora fördelen med en frittata (eller omelett över lag). Ta det du gillar och tycker om, ner i en stekpanna och häll en äggsmet över. Grädda och ät den som en bra vardagsmiddag.