Höstutflykt till Suljätten

-

Jag gillar att vandra och jag gillar att gå i berg och upp på toppen. Trots att jag har ganska nära till fjällen, så finns det enkla toppar jag inte har besökt. I helgen som var, så gjorde jag en sådan premiär, då vi gjorde en höstutflykt till Suljätten.

Vi hade bestämt oss så sent som på lördagen och då visade det sig att ett par kompisar tänkt samma tanke, så vi gjorde sällskap. De hade med sig sin 3 1/2-åriga tjej och 6 1/2-åriga kille för denna topptur.

Höstutflykt till Suljätten
Ser ni de låga molnen, så låga att Åreskutan tittar upp ovanför?
Kall kyrka
Vackra Kall kyrka med Åreskutan i bakgrunden
Suljätten skylt
Skylten upp är ganska diskret, vi missade den och fick vända någon km längre fram

Vi kom iväg vid 08.30 från Östersund och efter ett par fotostopp nådde vi parkeringen vid 10. Vi tog på rätt kläder och packade ryggsäckarna innan vi började gå. Det finns en sommarled och en vinterled upp till toppen. Vi gick sommarleden, men den var täckt av snö i princip hela vägen.

Höstutflykt till Suljätten
Där uppe ligger Suljätten, under vår tur kallad för Näsan pga sitt utseende.

Vi travade på i sakta mak längs sommarleden. Jag är otroligt imponerad av barnen som orkade knata hela vägen upp på toppen med sina korta ben. Starkt jobbat!

Höstutflykt till Suljätten
Nästan uppe och utsikten är så härlig!

På toppen blev det ett fikastopp innan vi istället vände neråt igen. Barnen hade sedan länge planerat att de skulle kunna åka rutschkana genom snön för att det var mycket roligare än att gå. Tyvärr var det inte så många bra backar för en rumpa utan stjärtlapp eller pulka, så barnen fick kämpa på även nerför.

Höstutflykt till Suljätten
Nästan nere vid bilen och vi gick längs den upptrampade stigen.

Nere vid bilen var barnens krafter slut och de satte sig gärna i bilen. Får jag gissa så sov tjejen redan när bilen startade sin hemresa. Även jag kände mig ganska nöjd efter en massa timmar ute i friska luften.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar