Pizza med grönkål och getost

-

En pizza med grönkål och getost blev min middag igår. Låter avancerat men det var det faktiskt inte. Jag använde en färdig pizzadeg och grönkål utifrån trädgården.

1 förp. färdig pizzadeg
Philadelphiaost
Vanlig riven ost (jag valde faktiskt att hyvla från en vanlig ost)
Grönkål
Skinka, jag hade kokt skinka
Getost

Bred ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och försök sträcka på den en aning. Bred ut Philadelphiaost (fungerar lika bra med creme fraiche eller Ricottaost) som ett lager på degen. Fortsätt med ett lager riven (eller hyvlad) ost. Fortsätt med grönkålsbitar och skinkabitar. Toppa sedan hela pizzan med getost. Bryt bitar och sprid ut jämnt. Jag valde också att toppa hela skapelsen med lite svartpeppar.

Pizza med grönkål och getost

Grädda din pizza i 200 grader tills pizzan är gräddad, ca 20 min. Ta ut och skär i mindre bitar. Servera pizzan tillsammans med någon form av sallad och ev någon sås. Jag hade färsk spenat och lite bearnaisesås som jag valde att ta på sidan.

Pizza med grönkål och getost
Pizza med grönkål och getost
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera