Café Safari i Kiruna

-

Då jag och Daniel var iväg på min överraskningsresa till ”Rissna”, så kom vi till tågstationen i Kiruna 09.12. Vi fick gratis transfer in till busstationen som ligger mera centralt. En kort promenad med fyra kollin var till biluthyrningsfirman. När bilen var uthämtad och vårt bagage inpackat, så kurrade våra magar rejält. Vi hamnade på ett otroligt mysigt café som vi råkade springa på, Café Safari i Kiruna.

Café Safari i Kiruna
Café Safari i Kiruna

Ett hus som bevisligen har några år på nacken och som skulle behöva få sig en omgång tillsyn dolde Café Safari. Men om vi trodde att det skulle vara ett folktomt café med tanke på entrén, så trodde vi fel. Vi öppnade dörren och möttes av slammer från glas och koppar, glada skratt, många olika samtal och en lång kö fram till kassan. Ett café med locals känns alltid bra, så vi bestämde oss för brunch. En matigare macka, en kopp kaffe och sen hittade vi ett bort längst in på övervåningen där vi slog oss ned.

Café Safari i Kiruna
Café Safari i Kiruna
Min macka närmast med västerbottensostcremé och renstek
Daniels macka med souvas

När vår bricka kom ut, så hade vi fått riktigt stora mackor och en stor pressobryggare med kaffe. Brunch för fyra? Nåväl, vi hade ingen brådska och vi var hungriga, så våra mackor tog slut och kaffet blev i princip uppdrucket. Mätta och belåtna så gick vi ut mot vår bil och nästa äventyr.

Café Safari i Kiruna

Besök två på Café Safari i Kiruna

Vi var så nöjda, så ett par dagar senare så kom vi tillbaka. Då vi var kaffesugna och visste var vi kunde få gott kaffe, så var valet enkelt. Denna gång fick Café Safari i Kiruna servera oss kaffe och semlor. Vi valde en vanlig semla och en Nutellasemla med vaniljsås. Denna gång var det lite lugnare, så vi fick en plats på nedervåningen.

Café Safari i Kiruna

En mysig lokal, trevlig personal samt både goda mackor och semlor gör att jag varmt kan rekommendera Café Safari – ett localsställe i centrala Kiruna. Och det är sen gammalt – att gå till samma ställen som locals går, det är säkra kort!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera